Skuhaj sam
10. 10. 2024
za: 2 polnozrnati tortilji
1 srednje velika rdeča pesa, kuhana in narezana na majhne kocke
4 žlice humusa
2 pesti svežih špinačnih listov
1 avokado, olupljen in narezan na rezine
pol skodelice kislega rdečega zelja
1 rdeča čebula, narezana na kocke
5 do 6 svežih listov mete
1 žlička limoninega soka
sveže mlet črni poper
2 žlički sezamovih semen
1 žlica praženih bučnih semen
V multipraktiku ali s paličnim mešalnikom do kremaste mase zmiksamo humus, na kocke narezano kuhano rdečo peso in malo limoninega soka. Zmes z žlico enakomerno razmažemo po obeh tortiljah. Po tortiljah razporedimo še vse ostale sestavine (rezine avokada, kislo rdeče zelje, narezano čebulo, metine lističe), potresemo s sezamovimi in praženimi bučnimi semeni ter zvijemo. Lahko ju postrežemo takoj ali zavijemo v prozorno folijo in pustimo nekaj ur v hladilniku, nato hladno postrežemo.
Tekst in foto: Guliver Stockfood
Objavljeno v reviji Pet zvezdic, št. 10/2024. Nakup izvoda / Letna naročnina
Vsi recepti, objavljeni v članku:
-Pšenične tortilje
-Polnozrnata tortilja z rdečo peso, avokadom in rdečim zeljem
-Tortilje s tzatzikijem in piščancem ter zelenjavo z žara
-Topli zvitki s pršutom, piščancem in mangom
-Quesadilla po mediteransko
-Grižljaji z dimljenim lososom ali govejim karpačem
-Gratinirani prigrizki z mletim mesom, papriko in sladko koruzo
-Pečene tortilje (enchilada)