Skuhaj sam

Pomladna solata s kranjsko klobaso

10. 05. 2024

za 4 osebe

Sestavine

kranjska klobasa
400 g rukole (odlična bo tudi z regratom)
200 g sira gavda
2 spomladanski čebuli
20 redkvic
4 žlice oljčnega olja
2 žlici belega vina
3–4 žličke gorčice
1–2 žlici tekočega medu
sol, poper
orehi

Priprava:

Kranjsko klobaso skuhamo in narežemo na kolobarje. Čebulo narežemo na tanke obročke, redkvice na tanke rezine, sir na manjše kocke. Posebej zmešamo gorčico, vino, med, sol in poper. Dodamo olje in marinado polijemo po rukoli. Primešamo druge sestavine in solato za boljši okus postavimo v hladilnik za 1 uro. Okrasimo z orehi in ponudimo.

Tekst in foto: GIZ Kranjska klobasa

Recept je pripravil Jure Galičič in je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 5/2024.    Letna naročnina / Nakup izvoda

Deli na
16. 01. 2025
Solata iz sotiranega rdečega zelja, rdeče čebule in aromatične maslene polivke
16. 01. 2025
Riž s prekajeno postrvjo, rozinami in jajcem (kedgeree)
13. 12. 2024
Krompirjev kruh s čebulo
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna