Skuhaj sam

Raviolon Barone, polnjen s kozjo rikoto in koromačem

12. 05. 2022

Priprava:

Raviolone Barone z nadevom iz kozje rikote in koromača kuhamo 5 minut, nato jih sotiramo na maslu. Postrežemo jih s porovo-čemaževo omako, ki jo pripravimo tako, da por na drobno sesekljamo in na olju popražimo. Dodamo na manjše koščke narezan krompir in ga skupaj s porom med nenehnim mešanjem pražimo nekaj minut. Prilijemo jušno osnovo, lonec delno pokrijemo in kuhamo tako dolgo, da se krompir povsem zmehča. Medtem liste čemaža operemo in grobo sesekljamo. Ko je krompir kuhan, jih dodamo v lonec in pustimo, da se kuhajo 5 minut. Odstavimo in gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom. Po okusu začinimo s soljo in poprom, zavremo ter odstavimo. 
Raviolon postrežemo s pripravljeno omako ter čemaževimi popki in špargljevimi vršički, ki smo jih na olivnem olju na hitro sotirali. Na koncu po raviolonu za dekoracijo potresemo goji jagode in drobljeno pistacijo.
Jed je pripravil chef Boštjan Pavli iz Restavracije Harfa, Ljubljana.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 5/2022.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Foto: Peter Irman

Deli na
14. 04. 2024
Čebulni obročki v pivskem testu in jogurtovo omako
14. 04. 2024
Ribana pašta s kremo iz divjih rastlin
11. 03. 2024
Prepleten čemažev venec s tremi siri
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.