Skuhaj sam
13. 09. 2022
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 zelena paprika
1 por
1 limonina trava
1 vložen bambusov vršiček
0,5 l kokosovega mleka
veganski sir
Kotányi limonina trava
Kotányi sol iz mlinčka
Kotányi mleti poper
Kotányi začimbna mešanica curry
Kotányi mleta kumina
Kotányi dimljen poper
Papriko očistimo in jo narežemo na tanke trakce. Beli del pora temeljito operemo in ga podolgovato narežemo na čimbolj tanke trakce. Prav tako narežemo stebli limonine trave in bambusa.
V vroči ponvi na olju na hitro prepražimo por in dodamo papriko. Dodamo še narezano limonino travo in bambus. Pražimo približno eno minuto, nato dolijemo kokosovo mleko. Ko se mleko segreje, začinimo s soljo, mletim poprom, kumino, mleto limonino travo in curryem. Kuhamo, dokler ne zavre.
Serviramo v globoke krožnike. Dodamo še sveže nariban veganski sir in cel poper.
LIMONINA TRAVA - Sveža aroma jugovzhodne azijske kuhinje! Limonast, rahlo oster okus limonine trave iz linije Kotányi Gourmet čudovito poudari okuse številnih jedi. Je popolna začimba za curry, solate, sladice in juhe. Da dobite polno aromo, jo dodajte med kuhanjem.
Recept je pripravil chef Boštjan Palčič za Kotanyi Slovenija. Objavljen je v reviji Pet zvezdic v rubriki V svetu začimb, številka 9/2022. Kupi izvod / Letna naročnina
Foto: Peter Irman Tekst: Kotanyì Slovenija