Skuhaj sam

Zavitek z bučnim pirejem in cvetačo

07. 10. 2020

za 4 osebe

Sestavine

-4 tortilje
-15 dag sira za žar
-30 dag cvetače
-2 lista solate

Bučni pire

-2 krompirja
-25 dag buče
-40 g masla

Priprava:

Olupimo krompir in bučo ter ju narežemo na manjše kose. V slani vreli vodi ju kuhamo 20 do 25 minut, nato odcedimo, spasiramo, dodamo mleko, maslo in začinimo. Dobro premešamo, da dobimo gladek pire.
Cvetačo operemo in narežemo na manjše koščke. Skuhamo jo le toliko, da je še čvrsta, nato jo popečemo v ponvici. Posebej popečemo in začinimo še sir za žar. Popečeno tortiljo damo na desko, jo namažemo z bučnim pirejem, dodamo liste solate, narezane na trakove, popečeno cvetačo in sir za žar. Vse skupaj zelo tesno zavijemo v rolo in serviramo. Tortiljo lahko prelijemo z oljčnim oljem, kislo smetano in drugimi prelivi.

Tortilje (8 kosov)

-250 g moke
-150 ml vode
-sol

Priprava:

V posodi prelijemo moko z vročo vodo, dodamo sol in sestavine zamesimo v gladko testo. Razdelimo ga na 8 enakih kroglic in jih, če še nimamo pripravljenega nadeva, pokrijemo s krpo, da se ne izsušijo. Tik pred pečenjem vsako kroglico na pomokani površini na tanko razvaljamo. Tortilje spečemo v teflonski ponvi z debelim dnom (ponev za palačinke).

Jed so pripravili v Hotelu in bistroju Lipa, Šempeter pri Gorici.
Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 10/2020.  
Kupi izvod / Letna naročnina

 Foto: Peter Irman

Deli na
11. 03. 2024
Prepleten čemažev venec s tremi siri
12. 02. 2024
Pekoč piščanec z indijskimi oreščki in papriko
12. 02. 2024
File postrvi z bučnim štrukljem in koprovo omako
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.