Skuhaj sam
04. 01. 2018
za 4 osebe
1 jabolko
1 zrel avokado
1 kivi
1 žlica oljčnega olja
50 g mlade špinače
600 ml zelenega čaja
sok pol limone
1 žlica svežega peteršilja
pol žličke Kotányi mletega ingverja
150 g stebelne zélene
Olupimo jabolko, avokado in kivi ter jih narežemo na majhne koščke. Stresemo v mešalnik, dodamo oljčno olje, špinačo, zeleni čaj, limonin sok in mleti ingver ter zmiksamo. Prelijemo v kozarce, okrasimo z zéleno in ponudimo. Namig: Za pripravo lahko uporabimo tudi endivijo, spomladi pa koprive. Ingver blaži želodčne težave in ga lahko uporabljamo tako v sladkih kot slanih jedeh.
Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki Spoznavajmo začimbe, številka 1/2018.
Foto in tekst: Kotanyi Slovenija