Rimske terme, Rimske Toplice
Kjer se srečata zgodovina in sodobnost
Predstavitev in recepti iz a la carte restavracije Sofija:
- Krema iz gosjih jeter v ovoju kraškega pršuta
- Dvobarvna zeljna juha
- Račje prsi z medeno skorjico, gratiniranimi mlinci, bučnim pirejem in pesino kremo
- Vinogradniška tortica
- Kostanjeva rezina
Eko turistična kmetija Urška, Križevec
Preprosto pridite in bodite srečni
Predstavitev turistične kmetije z recepti:
- Vroče jabolčno okrepčilo
- Bučni karpačo
- Jabolčna juha
- Pirin zdrob s klobaso, porom in lisičkami
- Nadevana svinjska rebra s krompirjevim mošnjičkom
- Čvečkova župa kot sladica
Ali ste vedeli?
Jesenski štirje
rumena koleraba, por, brstični ohrovt, romanesko
Slovenija, Evropska regija gastronomije (ERG) 2021
Dr. Janez Bogataj
Ko sonce zahaja ob drugi uri zjutraj (Finska)
Kuhinje sveta
Madžarska kuhinja
Recepti:
- Madžarska juha s kislim zeljem in papriko
- Krompirjev golaž z dimljeno čili papriko
Intervju
Davide Argentino, svetovni prvak v peki neapeljske pice
2. Festival slovenskih sirov
Osnove so dobre, a čaka nas še veliko dela ...
Recept z naslovnice
Hruškine rezine s kozjim sirom in rožmarinom
Najboljši doma spečeni kruhi
Zmagovalni recept:
- Pirin polnozrnati kruh
Dogodki
Mesec kulinarike in vinskih zgodb v Ljubljani, 66. Gostinsko turistični zbor Slovenije - program, Znanje pod kapo: Slovenski chefi znova navdušili mlade, Ferfud zaključek, Okusi Radol'ce: od srninega tatarja do želodove juhe, Kuhnapato na konferenci ob Svetovnem dnevu hrane
V svetu pijač
Trgatve, Slovenska vina uspešna v Ameriki in Londonu, Sommelierji proslavili 50-letnico združenja Asi, VinDel: tradicionalni salon vina v mestu Stare trte, Na ogledu Zagreba in pivovarne Medvedgrad, Slovenski barmani potujejo na Kitajsko, Prva trgovina kavnih aparatov Jura pri nas
Ostalo
Nagradna igra: Praznik vina, koledar dogodkov za november