Tiskani izvod

Številka 12 / letnik 2023 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Bled Rose hotel
Naj se čarobno praznovanje v blejskem hotelu doživetij začne!

Predstavitev + recepti:
-Pečena jajčna krema,tartufov ragu, tartufi
-Pastinak, jabolko, parmezanov flan
-Torteloni, gomoljna zelena, tartuf
-Goveji Wellington, krompirjev cruffin, ptujski lük, korenje in porto omaka
-Novoletna kroglica
-Polnočna fantazija
-Zasneženi Bled

Kavarna Zvezda, Ljubljana
Božična torta in potica sta Zvezdina praznična tradicija

Predstavitev + recepti:
-Jabolčno-pirina pita
-Piškotki zvezdice
-Princes krofki
-Zvezdina božična torta

Čas je za jedi ...
Pripravljeni na zimo z okusnimi jedmi iz korenovk

Recepti:
-Gomoljna zelenjava s toplo omako iz pečenega česna in inčunov
-Juha iz belega fižola in sušega paradižnika
-Sladki krompir a la parmigiana
-Zimska pita z govejo kračo
-Crêpes Suzette

V svetu začimb
Kardamom

Recept:
-Praženi mandlji

Tradicionalni kefir, eliksir zdravja in mladosti
Sandra Turnšek, Mlekarna Krepko

intervju

Potep po Nemčiji
Decembra božične sanje postanejo resničnost

predstavitev

Slaščičarstvo / pekarstvo
Praznična potica malo drugače

Recepta:
-Čokoladno-rožičeva potica z jabolki in kokosom
-Ajdova potica z jabolki, rozinami in indijskimi oreščki

Dogodki

-»Eko okusi Slovenije« na krožnikih in v knjižici
-Iščete popolni par? V Lidlu ga imajo!
-Osnovnošolci kuhali za Zlato kuhalnico
-DST: najvišje nagrade za prizadevnost in dobre ideje v turizmu in gostinstvu
-Slasten krst najmlajše Argete
-Sol in olive navdih za novo piransko sladico

Novice iz tujine

-Ana Roš med tremi najboljšimi chefi na svetu
-Kateri sir je najboljši za raklet?
-Za steklenico irskega viskija rekordnih 2,4 mio evrov!
-V Parizu razglasili najboljšo slaščico
-Na kačjo pico v Hong Kong

V svetu pijač

-Žlahtni mehurčki vabijo v praznični Portorož
-Rekorden obisk Slovenskega festivala vin
-Za žlahtne destilate je vedno več zanimanja
-Rekordna licitacija barik sodčkov v Vinakoper

Ostalo

Abeceda okusov: tartuf, umami, vanilja, vodka
Nagradna igra: Praznična peka

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2025 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna