Tiskani izvod

Številka 12 / letnik 2024 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Restavracija A3, Grad Rajhenburg
Kjer si dobre jedi in posavska vina podajajo roko z grajsko zgodovino

Predstavitev restavracije + recepti:
-Dimljena postrv z lešnikovo kremo, kaviarjem, pinjencem in peteršiljevim oljem
-Tortelin s topinamburjem, postrv z limoninimi drobtinami, korenčkova krema, limonina omaka in navadna lakota
-Beli tartuf s krompirjevim röstijem, rumenjakovo kremo in peno staranega sira
-Damjak s profiterolom, pirejem jajčevca, pastinakovim gelom in medenjakovo omako
-Mousse bele čokolade in kakijev sladoled s cimetovo kremo, verbenino omako in hrustljavimi rožiči

BIC Ljubljana, Živilska šola
Nagrajene magdalenice in druge praznične sladice mladih slaščičark

Predstavitev + recepti:
-Magdalenice z malinami
-Orehove mini pite s karamelo
-Čokoladni srčki
-Orehove zvezdice
-Božična orehova pita
-Pistacijevi božični keksi

Priprave na najdaljšo noč

Recepti:
-Zvezdice z lososom
-Pašteta iz račjih jeter z višnjami in kirschem
-Terina iz rdeče pese in kozjega sira
-Venček iz listnatega testa z brusnicami in topljeni camembert
-Morski krožnik z domačo tatarsko omako
-Božično deblo z masleno kremo iz slanega karamela
-Cheesecake s čokolado in višnjami

Kako preseči gostova pričakovanja, 9. del
Praznični pogrinjki - ustvarjanje nepozabne izkušnje za goste

piše Matic Kriter

Slaščičarstvo / pekarstvo
Zapeljivo kvašeno pecivo na praznični mizi

Recepta:
-Prepleteno kvašeno pecivo z makovo-lešnikovim nadevom
-Panettone na hitro in z bučo hokaido

Dogodki

-Pri Kunstu ponosni na znak Gostilna Slovenija
-Topel aplavz na večeru pordenonske kuhinje
-Potencial živil iz shem kakovosti v gostinski ponudbi
-Nagrada za najboljši burger v Portorož, za najboljšo kavo v Ljubljano
-Gostinci na JRE akademijo po nove izkušnje, znanje in poznanstva!
-Gurmanske dobrote linije Deluxe tudi dobrodelne
-Na Malti zmaga mlademu chefu iz Hiše Franko
-Album zgodb turističnih kmetij zgornjesavinjske doline
-Ljubitelji peke kruha pokazali, kaj znajo!
-Pašteta po navdihu chefa Jureta Tomiča

Novice iz tujine

-Prva Louis Vuitton kavarna v ZDA
-Dokumentarni film o Marthi Stewart
-Zmaga portugalskemu siru, nagrade tudi slovenskim!
-Prva sladoledarna z Michelinovo zvezdico
-Podnebne spremembe in parmski pršut

V svetu pijač

-Večerja, ki je slavila šampanjec, cvetje in kuharsko kreativnost
-Na Festivalu vina različnih stilov in za vsak okus
-V Londonu kopica medalj slovenskim penečim vinom
-Svet vrhunske kave na prvem Slovenia Coffee Expo

Ostalo

-koledar dogodkov
-Abeceda okusov: sarma, speculas, šeri, šitake
-Gurman tudi po znanju: "Jedi na žlico"

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2025 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna