Tiskani izvod

Številka 2 / letnik 2022 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Restavracija Sedem, Maribor
Učna restavracija, ki jo priporočajo tudi kulinarični vodniki

Predstavitev restavracije + recepti:
-Profiterol s hrustkom z bučnimi semeni, polnjen s penasto zaseko s tartufi
-Postrv v ajdovem objemu za hladno predjed 
-Čista peteršiljeva juha s peteršiljevim pirejem, sušenimi olupki in omako vinaigrette
-Pečen in okisan topinambur s pirejem iz gomoljne zelene in tartufi
-Sorbet iz zelenega jabolka z oljem zelenega čaja
-Poširan file polenovke z ješprenovim orzottom, gomoljno in stebelno zeleno ter vongolami
-Medena hruška, ajdov drobljenec s suhimi hruškami, medena in sirna krema, gel viljamovke, ajdov piškotek in hruškova omaka

Šolski center Šentjur
Mladi vidijo prihodnost v življenju in delu na podeželju

Predstavitev šole + recepti:
-Rogljički s pršutom in hrenom
-Šunka v testu s hrenom
-Ocvirkova pogača
-Ocvirkova potica ali ocvirkovka
-Sonček
-Krhki flancati
-Krofi malo drugače – obročki in rožice
-Šahovnica
-Ocvrti srčki in venčki iz paljenega testa

Okusne jedi iz goriškega radiča
Gostinci vabijo

Recepti:
-Regutovi njoki po solkansko
-Štruklji, polnjeni s skuto in radičem, v kraški omaki
-Polnjeni sukenski polpet
-Libova rdeča postrv s polento, radičevo kremo, tartufi in kaviarjem
-Čokoladna pravljica iz solkanskega radiča

Idejnik

Najbolj inovativna živila leta 2022

V svetu začimb

Recept:
-Bučne miške s karamelno omako in karameliziranimi bučnimi semeni

Intervju
Moja kuharska pot na Irskem

chef Blaž Habjan

Gostilna Kovač
predstavitev

E-polnilnica pred gostilno je dodana vrednost za naše goste

Prava izbira
predstavitev

Projekt, ki vzpodbuja gostince k izpostavitvi višje kakovosti ponudbe

Slaščičarstvo / pekarstvo
Ko iz pečice zadiši po ljubezni

Recepta:
-Valentinovo srce s čokolado
-Sladke vrtnice

Dogodki

-Štipendije za bodoče kuharje in natakarje kot odziv na pomanjkanje kadra
-Evropski kongres o hrani in prehrani bo letos znova v Sloveniji
-Pet naših restavracij dodali na seznam odkritij
-Kolektivne blagovne znamke so se povezale v mrežo
-Na Krvavec prihaja Gourmet cup

V svetu pijač

-Nagrajen mladi vinarski up je Jakob Bizjak iz Brd
-Slovenski gini nagrajeni v mednarodni konkurenci
-V Kopru izbrali županovo vino in oljčno olje
-Prva brezalkoholna destilarna pri nas
-V Hong Kongu zlata medalja za Vinakoper
-SŠGT Ljubljana: Prihaja pomlad in ljubezen je v zraku! (recepta: Kavni napitek: Vrtnica za damo / rosa per la donna, Brezalkoholni koktajl: Prvi poljub)

Ostalo

Nagradna igra “Prihaja pust”

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2025 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna