Tiskani izvod

Številka 3 / letnik 2024 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Gostilna in hotel Rakar
Gostinec je kot dirigent, ki vodi svoj orkester

Predstavitev z recepti:
-Krškopoljec z zeljem in ocvirki, kajmakovo kremo in drobnjakovo majonezo
-Ocvrta ješprenova kroglica v jurčkovem objemu
-Natrgan volovski rep z omako in porom
-Prekajena svinjska krača z zelenjavno kremo in krompirjevo peno s hrenom
-Čokoladni biskvit s pehtranovim sladoledom

Sunrose 7 - Gourmet & SPA hotel
130 let hotelske tradicije v novi podobi in tudi za ljubitelje dobre hrane

Predstavitev z recepti:
-Dvakrat postrv, krema iz zelene in hrena, ingverjeva marmelada
-Potočni raki s polento, cvetačo, kremo staranega sira in lešniki
-File sulca in gosja jetra, brstični ohrovt, vložena bela čebula
-Jelenov hrbet, pastinak in krompirjevi njoki s tartufi
-Polentina tortica s čokolado, trdinkin puding, lešniki, koruzni sladoled

Slaščičarstvo / pekarstvo
Velikonočna peka letos v znamenju čemaža

Recepta:
-Puranja šunka s čemažem v testu
-Prepleten čemažev venec s tremi siri

Velikonočna potica
Potica, naša velikonočna tradicija z Alenko Kodele

Nasveti, da bo potica uspela in recept:
-Tris potic - orehova, kokosova in makova z brusnicami

rubrika Matica Kriterja
Poklic natakarja

Natakarjevo poslanstvo in izzivi

Odkrivamo podeželje

Turizem na kmetiji po koroško

Rasporella, novi rod kvasovk

Intervju z doc. dr. Nežo Čadež in prof. dr. Petrom Rasporjem

Dogodki

-111 gostincev vabi na Teden restavracij
-V Indiji združen svet mladih kuharjev
-JRE Slovenija: Navdihujoča konferenca za »front end« osebje
-Na Alpe Adria povabila na podeželje in v zgodovinska mesta
-V Termah Snovik odprli eko kamp
-Na Sejmih okusov oprema, novosti in pokušine
-Daruvar, kulinarična prestolnica zahodne Slavonije
-Unomas - na pristne mehiške takose in napitke

Novice in trendi iz tujine

-V 2023 iskali kraljevi kiš in črno torto
-Priljubljenost sendviča nekoč in danes
-Najdražji aparat za pripravo kave
-Ozaveščanje ob svetovnem dnevu voda
-The Ledbury, vrnitev v velikem slogu!

V svetu pijač

-Chefinje v hiši šampanjcev
-Vinitaly: Svetovna vinska smetana aprila zopet v Veroni
-The fines Glass of Bubbly: Med najboljšimi mehurčki v Londonu tudi slovenski!

Ostalo

-Abeceda okusov: cezarjeva solata, cider, čemaž, čevapčič
-Nagradna igra: Velika noč po svetu

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.