Tiskani izvod

Številka 4 / letnik 2018 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Gostilna Zorko, Boreci
Prleška tradicija in sodobnost z roko v roki

- Smučev file v objemu bučnic in družbi prleškega štruklja 
- Juha iz zelene s polentino kocko in rdečim zeljem 
- Oženjeni žganci z jurčkovo omako in slanino
- Langaš z govejim repom, peteršiljevim pirejem in hrustljavo zelenjavo
- Prleška gibanica

Skrivna večerja
Povabilo na kulinarično avanturo

- Marinirana skuša z bučkami, paradižnikom, dehidriranimi olivami in parmezanovo kremo
- Riba in krompirček / fish & chips
- Burger z »black tiger« rakci, sipo, slanino, mangom in meto
- Rebra slovenskega black angusa s cvetačo, rumenjakom in istrskimi tartufi 
- Čizkejk z belo čokolado in pasijonko

Jed z zgodbo
Dr. Janez Bogataj

V enem loncu in iz enega lonca

Spoznavajmo začimbe
Sladko pikanten pridih

+recepti: - Račja bedra z zvezdnim janežem, medom in kuskusom, - Pražen riž z bučkinim čatnijem, - Svinjski medaljoni v česnovi omaki z ohrovtom

Predstavitev
Čas je za čemaž - Dobrote, ki jih ponudi narava

+recepti: - Kokosova juha s čemažem in ingverjem, - Vloženi čemaževi popki in cvetovi

Potujem, jem in pijem
Mira Šemić predstavlja restavracijo Les Amis, Singapur

Francoske tehnike in estetika vzhoda

Slaščičarstvo / pekarstvo
Slano kvašeno pecivo s čemažem

+recepti: - Čemaževa zvezda s porom in siri, - Svedrčki s slanino in čemaževimi cvetovi

Dogodki

Znani zmagovalci izbora »The Slovenia Restaurant Awards«, Tuševa zvezdica - 3. predizbor, SŠGT Maribor: Skrivni recept pohorskih steklarjev, V vodiču Flos Olei tudi sedem slovenskih oljkarjev!, VSŠ Bled: Tradicija in prihodnost skupaj – na krožniku, Elmontovo druženje s poslovnimi partnerji, Praznik francoske gastronomije tudi v Sloveniji, V Riminiju pokal zmagovalca slovenskim kuharjem, Gremo na čokoladno razvajanje v Radovljico, Nov začetek Kraševe Bonbonière

V svetu pijač

Moj Baileys trenutek, Jubilejni festival malvazij v znamenju presežkov, Sommelierska selekcija 2018 - letos izbirali tudi vino k prleški gibanici, Zmagovalno pivo: Barut Brewing and Blending, Kamnik, Latte art - umetnine z mlečno peno

Koktajli
Tomaž Fartek ponovno državni prvak!

+recepti: - Večna ljubezen, - JJ style / JJ stil, - Mi amor / Moja ljubezen

Ostalo

koledar dogodkov za marec, Nagradna igra: “Užitno cvetje - ga poznam?”

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.