Tiskani izvod

Številka 4 / letnik 2023 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Restavracija in hotel Korošica, Otiški Vrh
Na kulinarično razvajanje k trem koroškim dečvam!

Predstavitev restavracije + recepti:
-Losos, pesa in »mavrična omaka«
-Gobova juha
-Zelenjavni ravioli
-Ramstek, polenta, pastinak, sirova pita
-Velikonočni pirh

Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje (SŠGT Celje)
Velikonočne in spomladanske jedi

Intervju z Iztokom Leskovarjem, ravnateljem šole: "V šolstvu je vedno pravi čas za spremembe"

Recepti:
-Spomladanski zelenjavni smuti s peno zelenega jabolka
-Tlačenka z regratom in pesinim gelom na krekerju z bučnicami
-Kvašeni zajčki
-Koprivni in kurkumini ravioli, polnjeni s čemaževo skuto in pistacijo
-Rulada potočne postrvi z ohrovtom
-Pljučni file, polnjen s prekajeno kračo, korenčkov pire, rmanov kipnik in ocvrte riževe kroglice
-Sladica »ajda s potico«
-Ajdova tortica
-Bizeljska ajdova potica s skuto

V svetu začimb
Luštrek

Recept:
-Trojček polnjenih jajc

Abeceda okusov
Od A do Ž

fižol, fondi, gorčica, Gorenjka

Sevnica Premium
Kolektivna blagovna znamka - kažipot tako za turiste kot za ponudnike

predstavitev

V kraljestvu špargljev
Recept z naslovnice

-Pita z divljimi šparglji in rdečo čebulo

Potujemo in raziskujemo
Fuerteventura

Otok peščenih sipin, vetra in pozitivnih vibracij

Slaščičarstvo / pekarstvo
Za velikonočne praznike pečemo kvašeno!

Recepta:
-Velikonočni zajčki z makom
-"Volneni" venec z rožičevim nadevom

Novice iz tujine

-Vinski vlak v Napi začne voziti 3. maja
-Na podelitvi Oskarjev tudi pečenka Wellington
-Začetek nove gastronomske izkušnje v Cognacu
-Osupljiv koktajl bar s stolpom gina
-Zgodnja sezona javorjevega sirupa

Dogodki

-Kuharske zvezde prihajajo v Rovinj
-V Združenju turističnih kmetij polni načrtov
-Povabilo avstrijskih turističnih destinacij
-Gourmet Cup Ljubljana - mladi kuharski talenti na Krvavcu
-Katere so Naj praline radovljiškega festivala čokolade?
-Izdelki odlične kakovosti s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva 2023
-Sezona sladoleda je tu, ste pripravljeni?

V svetu pijač

-Sestre Svetega Martina že desetič darovale kri!
-Umetnost vina, steklarstva in glasbe
-Sommelierji prejeli diplome 2. stopnje
-Vabljeni na prvi »Best of Štajerska«
-Prvaka v priprave kave sta iz Ljubljane in Maribora
-Festival vina in čokolade vabi v Podčetrtek
-Dobro obiskan prvi Festival viskija
-Resnica v zrnu kave (7. del): poimenovanje kavnih napitkov in njihova priprava
-Pivska fontana vstopila v osmo sezono

Ostalo

-koledar dogodkov
-nagradna igra, kviz: Gurman tudi po znanju "Zabavno je vedeti"

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2025 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna