Tiskani izvod

Številka 5 / letnik 2019 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Pavus – Grad Tabor Laško
Chef Marko Pavčnik: Navdihujejo me rastline gozda in travnika!

- Srnin tatar s smrekovim prahom, vloženimi jurčki in jerebiko
- Tortelin v juhi iz 15 travniških zeli
- Zelišča v svetli in temni tempuri z ocvrtim rumenjakom in holandsko omako
- Ričota z jesetrom topinamburjem in vodno krešo
- Jurčkov sladoled z drobljencem, omako črnega ribeza in oljem brinovih vejic

Čas je za artičoke
Artičoke, zapostavljene spomladanske zvezde

- Tapenada iz artičok, oliv in kaper
- Mini pite z artičoko in rdečo čebulo
- Humus iz špinače in artičok
- Omleta z bučkami In artičokami
- Fregola z artičokami, paradižnikom, feta sirom in meto
- Pečene mlade artičoke s čebulico in limono

Idejnik

Ideje od tu in tam

Intervju:
dr. Janez Bogataj

Kako graditi kulinarinčno prepoznavnost na državni in regionalni ravni

Kuhinje sveta
BBQ – diši po žaru

- Perutničke z marinado iz citrusov, - Rolada iz jagnječjega hrbta brez kosti

Tekmovanja
Tuševa zvezdica 2019, finale in superfinale

+zmagovalni recept - Zakladi šmarskih njiv: Ričota s čemažem, ajdovim narastkom, poširanim jajcem, pečeno šalotko, čebulnim pirejem in črnim polentinim čipsom

Slaščičarstvo / pekarstvo
Pečemo dobrote za piknik!

- Buhtlji z lešnikovo kremo in jagodami, - Slončkov ajdnek

Dogodki

Sayve - veganski izdelki iz čičerike, V Hoferju od junija brez plastičnih vrečk, V Kranjski Gori bo pestro: vabilo na 4. mednarodni kulinarični festival, Glocal Gourmet: lokalne kulinarične zgodbe in trajnostna prihodnost, Zmagovalni kruhek goljufiv'ga peka, Vivo poskrbel za duhovito pogostitev, Osnovnošolci bodo kuhali na Zlati kuhalnici, Festival čokolade v Radovljici tudi v znamenju roza čokolade, Na Rakitno na pohod in rakitniški lonec, V Kavarni Rog prvi vinskokulinarični večer

V svetu pijač

Barman Anže Šmid absolutni zmagovalec 41. Pokala Bled, Dobro obiskani »1. Salon naravnih vin« v Mondu, Pivovarna Castra, Ajdovščina - zmagovalno temno pivo Dark; G&T Cup Bled: slikarske umetnine kot barmanski navdih

»Latte Art«

Umetnost risanja po kavi z mlečno peno

Ostalo

koledar dogodkov za maj, Nagradna igra: Čas je za piknik

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.