Gostišče Ribič, Seča
Okusi morja v senci oljk in s pogledom na soline
Predstavitev restavracije z recept:
- Hobotnica s hladno grahovo kremo, krompirjevo-limetino peno in koprovo majonezo
- Kremna koromačeva juha s škampovimi repki, koromačevo solato in pomarančnim ragujem
- Tortelini s školjkami, kremo iz peteršiljeve korenine, zéleno in omako s penino
- Morska žaba v panko drobtinah s kremno polento, paradižnikovo marmelado in bombonom
- Sirova tortica (cheesecake) z limeto gin tonikom, limetinim sladoledom in piškotom
Penzion in restavracija Berc, Bled
Poletne jedi z Almo Rekić - enostavno, hitro in okusno!
Predstavitev restavracije z recepti:
- Kremna juha iz bučk, kumar in mete
- Špinačni ravioli s skutnočesnovim nadevom in omako iz špinače in mete
- Piščančji ragu na zeliščni kremni polenti
- Jelenov file z zeliščno skorjico, ajdovim krapom in medeno zelenjavo
- Kuhana smetana (panna cotta) s sivko
Idejnik
Slovenija, Evropska regija gastronomije (ERG) 2021
Dr. Janez Bogataj
Še nekaj spoznanj iz Galwaya, Severna Irska
V svetu začimb
Začinite svojo pijačo
Recepti:
- Black Fizz
- Kardamom G&T
- Julio
Čas je za domač sladoled na palčkah
Osvežitev za vroče dni
Recepta:
- Kokos z ribezom
- Pistacija in čokoladnim oblivom
Podjetja se predstavljajo in praznujejo
- Angelo Po: kuhinjska oprema, ki ji zaupata Warren Buffett in Massimo Bottura
- Winterhalter: pripravljeni na prihodnost
- Pos elektronček: dve uspešni desetletji
Potujem, jem in pijem
Mira Šemić predstavlja
Restavracija Sidart, Auckland - Prefinjena parada okusov (chef Sid Sahrawat)
Predstavitev
Herceg Novi
Tekmovanje
Kulinarična dediščina – uživam tradicijo
Tekmovanje živilskih šol + recepti:
- Ajdov kruh hajdnik
- Leteči žganci z masovnikom
- Govnač s kranjsko klobaso
- Prosena torta z rabarbaro in jagodami
Slaščičarstvo / pekarstvo
Naj zadiši po pecivu s sadjem
Recepti:
- Roža z malinami in hruškami
- Pecivo z jagodami
- Polžki z marelicami
Dogodki
Povabilo na sejem AGRA in nagrajeni izdelki, Aplikacija Flexyteam, Ferfud letos v znamenju hot dogov, Terezini veganski žar izdelki, The World’s 50 Best Restaurants - Hiša Franko na 38. mestu lestvice 50 najboljših, Z Jezerški do nepozabne izkušnje, Grajska kavarna v novi podobi, Čas prevrteli v leto 1920
V svetu pijač
Pridobili diplomo najvišje, 3. stopnje, Iz Mure dvignili Zlato radgonsko penino rosé, Decanter 2019 - nagrajena slovenska vina, Concours Mondial de Bruxelles - slovenskim vinom dve veliki zlati medalji, Prenovljena Hiša refoška, Sommelier Master - nadgradili svoje znanje o vinu, Rosé, poletni vetrc v kozarcu, Barmani na Vrhniki tekmovali v pripravi koktajlov z ginom, Kombucha in vodni kefir za vroče dni
Ostalo
Koledar dogodkov za julij in avgust, Nagradna igra: Poletni okusi