Tiskani izvod

Številka 7/8 / letnik 2023 Cena: 6,60 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Gostišče Tolc, Spodnja Sorica
Pri Tolcu pod Soriško planino so doma pristni okusi

Predstavitev + recepti:
-Jelenov tatarec v hrustljavem tulcu z domačo majonezo in skuto
-Hladna kumarična juha s stročjim fižolom
-Popečeno zelje z jurčki in omako s črnimi trobentami
-Divji prašič z nadevanim krompirjem, korenčkovim pirejem in špinačno omako
-Brezglutenska sladica: mandlji, vanilja in gozdne borovnice

BIC Ljubljana, Višja strokovna šola
Naj bo piknik s stilom!

Predstavitev + recepti:
-Brancinov ceviche z avokadovo kremo in granatnim jabolkom
-Kornetki z grahovim humusom in kremo iz jajčevcev
-Naan s trgano svinjino, karamelizirano šalotko in poletno solato
-Mlad stročji fižol s praženimi lešniki in pomarančo
-Pečene breskve in marelice z rožmarinom, timijanom in jogurtovo kremo
-Melonina bovla
-Nikina mentolina (najboljša ledena kava)
-Old Tom Kutins

Čas je za okuse morja
Sardele: mala plava riba, okusna in hranljiva

Recepti:
-Sardine na karpaču iz zelenih paradižnikov
-Sardelni knedlji v ribji juhi
-Krompir s sardelami in solnim drobljencem
-Sardele, polnjene s feta sirom, kaprami in pinjolami
-Polpetki s sardinami in zeleno

Abeceda okusov
Od A do Ž

-linška torta
-lisičke
-melona
-mortadela
 

V svetu začimb
Žafran

Recept:
-Opečene pokrovače z žafranovim pastinakom in slanino

Potujemo in raziskujemo
Osilnica in Kostel

Neokrnjena bisera ob reki Kolpi

Predstavitev
Eta Kamnik praznuje 100 let

Intervju: Marko Konič

Slaščičarstvo / pekarstvo
V vroče poletje s sočnim kvašenim pecivom

Recepta:
-Marjetica z marelicami
-Pogača z robidnicami in skuto

Novice in trendi iz tujine

-Netflix ima pop up restavracijo
-Pladenj sladoleda za večerjo
-Koktajl, izbran iz tarot kart
-Brad Pitt ima svoj gin
-Najbolj priljubljene testenine so…

Dogodki

-San Pellegrino: Bo nagrada za najbolj trajnostno jed šla v slovenijo?
-Konec avgusta se srečamo na sejmu Agra!
-JRE Slovenija: Zelena je nova rdeča
-Ljubljanski štrukelj, sladica v sodobni preobleki!
-"Solni" chef: Zaljubljen v sol, ki poveže okuse v harmonijo
-Žametna večerja med vinogradi z mladimi upi
-Wolt razkriva, da obožujemo burgerje
-Kopun, rdeča nit na platnih in na krožnikih
-Knjižne novosti: Balkan Express, Proso, Pogače Slovenije, Gozdna kuhinja
-Karavana okusov je na poti!

V svetu pijač

-Uvod v poletje s Ptujsko kletjo in Pitonom
-Poletni koktajl Limoncè spritz
-Na ocenjevanju GAIWC kar 6 platinastih medalj slovenskim vinom
-Šola Sommelier Master podelila kar 86 diplom
-Decanter v znamenju rekordov, tudi slovenskih!
-Tudi letos pestro na Okusih Vipavske
-Odkrijte novo dobo cvička kleti Krško
-Zmagovalni koktajl navdahnili ajdovi žganci in kislo mleko
-Intervju, Giorgio Fadda: Umetnost barmanskega poklica je v prvi vrsti gostoljubnost!
-Pornstar martini osvaja svet

Ostalo

-koledar dogodkov
-nagradni kviz: "Okusno iz morja"

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2025 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna