Tiskani izvod

Številka 7/8 / letnik 2024 Cena: 6,60 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Gostilna na Gradu, Ljubljana
Tuji gostje si želijo spoznati slovenske okuse in vina!

Predstavitev + recepti:
-Govedina in malina - kuhan dimljen goveji jezik, luštrekova majoneza, vložena rdeča čebula, čebulni kreker, ocvrt žajbelj, malina
-Por in polenta - počasi kuhan ožgan por, ocvrta polenta, omaka sladke koruze, kokice, okisan paradižnik
-Sipa in hren - črne testenine, polnjene z dimljeno postrvjo, koromačeva krema, hrenova omaka, sveži hren, olje koprca
-Teletina in krompir - telečji file, ocvrta krompirjeva tortica, prah rakovih oklepov, krema mlade špinače, v soli pečeno korenje
-Figa, bezeg in med - angleška krema z bezgom, bezgov sladoled z rožmarinom, fige, medenjak, cvetni prah
-Negroni
-Espresso martini

Luka Jezeršek, Jezeršek gostinstvo
Partnerstvo na Taggenbrunnu je za nas priznanje, priložnost in izziv!

intervju

Gostilna Rajh, Bakovci
Nikoli nisem pozabil na tradicijo, prekmurske okuse in recepte, ki sem jih podedoval!

Predstavitev + recepti:
-Pozdravi iz kuhinje
-Krema pečenih jajčevcev s paradižnikom, kozjim sirom, bučnim oljem in langašem
-Rdeči file šarenke z mangom, zeliščnim prelivom in sumacom
-Rajhov esihflajš
-Krompirjev cmok z ocvirki, redkvijo daikon in lisičkinim paprikašem
-Pistacijeva krema z malinami in limoninim sladoledom

Hana Kotar, Čokoladnica in slaščičarstvo Mama Paula
Čokolada je zakomplicirana gospodična, zelo se obnaša po vremenu!

Intervju + recepti:
-Pistacijev tiramisu z jagodami
-Smetanova strjenka z limeto, gozdnimi jagodami in jagodičevjem
-Domač tropski sladoled
-Vaniljeva krostata z malinovim gelom in nektarinami

Čas je za ...
... zdrave in lahkotne poletne jedi

Recepti:
-Gaspačo s pistacijevimi krutoni
-Sladek krompir s kozicami, avokadom in rakovim nadevom
-Kvinojin tart z ohrovtom, figami in jogurtom
-Bela riba s čilijem, limeto in koruzno solatko
-Sladka fritata z jagodami in mandlji
-Hitre »tortice« z breskvami in pistacijo
-Sorbet iz zelenega čilija, manga in melone
-Sladke štručke z bučkami in borovnicami

Kako preseči gostova pričakovanja, 5. del
Osnove postrežbe vina: izkušnje iz prve roke

piše Matic Kriter

Slaščičarstvo / pekarstvo
Pleteno kvašeno pecivo s poletnim sadjem

Recepta:
-Skutni venec z marelicami in slivami
-Rahli venec z robidnicami in cimetom

Dogodki

-Agra bo tudi v znamenju strokovnih srečanj in podelitve priznanj najboljšim
-Nova Michelinova zvezdica za restavracijo Pavus!
-Na VSGT Maribor obeležili 25 let in med študenti izbrali Ambasadorja leta
-Vrtna zabava ob kraljevem rojstnem dnevu
-Dolenjska se prebuja in povezuje
-Brita filtri za odlično kavo
-Na prvi regijski večerji Solaire Tables kuhali tudi slovenski chefinji

Novice in trendi iz tujine

-Vino v pločevinki – modna muha ali prihodnost?
-Plavajoči luksuzni hotel Ritz Carlton
-Najbolj uspešne blagovne znamke v Evropi
-Chanel, modna znamka, ki ljubi tudi vino
-Najbolj iskane so mangove poletne sladice

V svetu pijač

-Na Agri med ocenjenimi sokovi pisana paleta okusov
-Navdušila čokoladni stout in ležak s konopljo
-Ob 30-letnici podelili diplome in gostili svetovnega prvaka
-Na 21. Decanterju uspešna tudi slovenska vina
-WSET širi obzorja o vinih sveta
-Za osvojena znanja sommelierji prejeli tudi digitalne diplome
-V Ljubljani septembra Festival kave s svetovnimi imeni, kakršnega pri nas še ni bilo! 

Ostalo

-koledar dogodkov
-Abeceda okusov: jajčevec, jetrca, kalamata, kava
-nagradni kviz: Gurman tudi po znanju - poletje na krožniku in v kozarcu

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna