Objavili smo

12 prigrizkov z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov

05 / 2021

NAJ BODO SLANI ALI SLADKI, TUDI HITRI PRIGRIZKI SO LAHKO ZDRAVI!
Med glavnimi obroki velikokrat radi posežemo po nezdravih prigrizkih z visoko vsebnostjo enostavnih ogljikovih hidratov in sladkorja. Čeprav ti hitro umirijo hrepenenje po hrani, z njimi našemu zdravju ne delamo uslug. Telo nam bo hvaležnejše, če bomo namesto po nezdravih hitri hrani posegli po zdravih alternativah. Tukaj je nekaj slanih in sladkih slastnih predlogov!

Recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 5/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Foto in tekst: Guliver/Stockfood

Recepti:
-Humus iz popečenega korenja
-Parmezanov čips s semeni
-Pikantni gvakamole
-Redkvice s pikantno pomako iz jogurta, kumar in zelišč
-Čips iz nori alg s sezamom
-Falafel iz graha, čičerike in lešnikov
-Sirčkove kroglice z zelišči
-Mini pite (quiche) s slanino, paradižnikom in baziliko
-Grižljajčki s kvinojo, cvetačo in šparglji
-Ploščice s semeni in oreščki
Pomarančno-metina skuta z malinami
Čokoladno – mandljeve kroglice brez sladkorja

Deli na
03 / 2024
Gostilna in hotel Rakar, Gorenje Ponikve
GOSTINEC JE KOT DIRIGENT, KI VODI SVOJ ORKESTER! Družinska gostilna in hotel Rakar se nahajata le streljaj od Trebnjega in dolenjske avtoceste, v vasici Gorenje Ponikve. Vodita jo Boštjan Rakar z ženo Tatjano, v posel pa kot tretja generacija že vstopajo tudi njuni trije otroci – Janez, Martin...
03 / 2024
Sunrose 7 - Gourmet & SPA Hotel, Bohinjska Bistrica
130 LET HOTELSKE TRADICIJE V NOVI PODOBI IN TUDI ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE Sunrose 7 je butični hotel za odrasle (adults only) z 18 sobami in konceptom digitalnega detoksa. Namenjen je vsem, ki si želite umirjenega oddiha, tradicije v sodobni preobleki in bližine narave, ki vabi na izlete v hribe...
03 / 2024
Rasporella – novi rod kvasovk, poimenovan po slovenskem profesorju!
Živilsko panogo si je brez kvasovk kar težko predstavljati, pa naj gre za tiste pozitivne, ki skrbijo za fermentacijo in blagodejno vplivajo tudi na naše telo, ali tiste, zaradi katerih se jed pokvari. Delček svojega raziskovalnega sveta na tem področju nam je razkrila doc. dr. Neža Čadež, vodja...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.