Objavili smo

Čas je za so(n)čne limone

01 / 2021

Redki sadeži so tako vsestranski, kot so to limone. Kisle, sočne, dišeče, bogate z vitamini in minerali se odlično podajo tako slanim in sladkim jedem kot pijačam. Tokrat ste vabljeni na potovanje v svet okusnih sladic iz limon!

LIMONA vs. LIMETA
Razen tega, da je prva rumena in druga zelena, je razlika v njunem prehranskem profilu zelo majhna. Obe vsebujeta veliko vitaminov in mineralov, še posebej vitamina C. Limona ga premore celo za malenkost več, a ima obenem višjo vsebnost sladkorja, zato v okusu deluje manj kislo od limete. In še to – v hladilniku bo cela limona zdržala mesec ali celo dva, limeta pa največ teden dni.

LIMONINA LUPINICA
Debelina in gladkost limonine lupine je odvisna od sorte. Le redkokdo pa ve, da vsebuje več vitaminov in mineralov kot limonin sok. Tako je v njej od 5 do 10-krat več vitamina C kot v soku. A v jedeh vedno uporabljajmo samo lupino ekološko pridelanih limon. Konvencionalno pridelane so namreč velikokrat precej obremenjene s pesticidi in insekticidi ter voskastimi premazi za daljšo obstojnost, ki jih je težko sprati.

Recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, številka 1/2021. Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst in foto: Guliver / Stockfood

Recepti:
-Limonini ocvrtki s citrusnim medenim sirupom
-Hitra limonina smetanova krema
-Masleni citrusni piškotki
-Jogurtovi mafini z limono, chia semeni In sladkorno glazuro
-Domači limončelo
-Limonina krema
-Osvežilna limonina biskvitna torta

Deli na
01 / 2021
Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016 – gostilna Mama Marička
ZMAGOVALEC DRUGEGA MASTERCHEFA ODPIRA SVOJO GOSTILNO!Darko Klemen, ki je leta 2016 na tv kuharskem tekmovanju osvojil naziv MasterChef Slovenije, je zgovoren, zabaven, tudi trmast, poln idej in predan kuhanju. Sicer pa pristen Štajerc in družinski človek, ki že petnajst let živi in dela na obali....
01 / 2021
Chef Marko Brinar - kuhamo vegansko
VEGANSKA KUHINJA V NAVDIH IN IZZIVPopraznični čas je kot nalašč za različne očiščevalne diete in pripravo lažjih, tudi veganskih jedi. Da so te lahko zelo okusne in na oko privlačne, nas je prepričal chef Marko Brinar. Ob tem nam je veliko zanimivega povedal o svoji poklicni poti. In odkrito...
01 / 2021
Nove kulinarične ideje slovenskih chefov
Edinstven panettone in platforma za mlade Z Michelinovo zvezdico nagrajeni chef Tomaž Kavčič, ki že 23 let snuje vrhunske jedi v Gostilni pri Lojzetu na Dvorcu Zemono, je tik pred decembrskimi prazniki na trg prišel z lastno blagovno znamko »ZEMONO + selekcija Tomaž Kavčič«. Začel je s tradicionalnim...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.