Objavili smo

Dubrovnik in Pelješac, zanimiva tudi pozimi

01 / 2023

Na povabilo Vlada Šestana, urednika portala Travel-Advisor.eu in Hotela Rixos Premium Dubrovnik, smo turistični novinarji obiskali dva južno dalmatinska bisera – mesto Dubrovnik in otok Pelješac. Ker so v zimskih mesecih temperature in vreme na jugu Dalmacije precej prijaznejše kot pri nas, smo lahko uživali v miru, brez množice turistov ob ogledih znamenitosti, ugodnejših cenah hotelskih sob ter v odličnih vinih in morskih dobrotah.

Dizajnerski hotel s pogledom na morje in Dubrovnik 
V Dubrovniku smo bili nastanjeni v prekrasnem 5-zvezdičnem hotelu prestižne turške hotelske verige Rixos Premium. Nekdanji hotel Libertas se je po popolni prenovi v luksuzni izvedbi in pod novim imenom odprl sredi leta 2020. Nahaja se na eni najboljših lokacij v bližini starega mestnega jedra, od katerega je oddaljen vsega skupaj 10 minut hoje. Dizajnersko opremljene sobe, apartmaji in predsedniški apartma – vsega skupaj 310 nastanitvenih enot – je v pomirjajočih barvah in imajo odličen razgled na zaliv s kristalno modrim Jadranskim morjem ter velike balkone oz. terase z ležalniki.
Hotel ima zasebno plažo z več terasami za sončenje, imeniten spa wellness center v dveh nadstropjih, več notranjih vročih kopeli, ogrevan zunanji in notranji bazen, več barov in 3 vrhunske restavracije. Mednarodna ekipa kuharjev in natakarjev skrbi za dobro počutje gostov. Preizkusili smo samopostrežno polpenzionsko ponudbo v restavraciji Turquoise, ki nudi tako okuse mediteranske in dalmatinske kot mednarodne kuhinje. Ponudba z velikim izborom sveže pripravljenih jedi ter umetelno izdelanih sladic na ravni francoskih slaščičarn je bila vrhunska. Ljubitelji morskih dobrot lahko uživajo v ribji restavraciji Libertas, posebnost pa je japonska restavracija Umi Teppanyaki. Gre za show restavracijo, v kateri teppanyaki licencirani kuharji pred vami pripravljajo japonske jedi z žara, suši in ostale specialitete, ki so fuzija azijskih in jadranskih sestavin ter okusov ...

Celotna reportaža je objavljena v reviji Pet zvezdic, št. 1/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst in foto: Peter Irman

Deli na
11 / 2023
Gostilna Pri Kuklju, Velike Lašče
H KUKLJU NA JESENSKE JEDI, GLUHE ŠTRUKLJE IN POTICO VELIKANKO! Pri Kuklju so od leta 2009 družinski gostilničarski posli v rokah že šeste generacije. Vodi jih energična Margareta Damjanić, sommelierka in mojstrica peke potic, za pripravo ostalih kulinaričnih dobrot, ki stavijo na slovensko tradicijo,...
11 / 2023
Hiša Putr, Trzin
V PUTRU SO GOSTOM VRATA VEDNO ODPRTA Hitro se je razširil glas o trzinskem Putru, ki da je stalno poln, všečen tako tistim, ki tja zahajajo na malico ali kosilo, kot tistim, ki naročajo jedi po naročilu, cenovno prijazen. Ko ga je opazil in v svoj gastro vodnik za leto 2023 uvrstil še avstrijski...
11 / 2023
Jeruzalemske gorice
Člani Društva turističnih novinarjev Slovenije smo se tokrat odpravili v Prlekijo. Odzvali smo se povabilu k odkrivanju lepot in dobrot destinacije Jeruzalem Slovenija in mesta Ormož, ki letos praznuje častitljivih 750 let od njegove prve pisne omembe. Skozi bogat dvodnevni program, ki so nam ga...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.