Objavili smo
01 / 2023
Na povabilo Vlada Šestana, urednika portala Travel-Advisor.eu in Hotela Rixos Premium Dubrovnik, smo turistični novinarji obiskali dva južno dalmatinska bisera – mesto Dubrovnik in otok Pelješac. Ker so v zimskih mesecih temperature in vreme na jugu Dalmacije precej prijaznejše kot pri nas, smo lahko uživali v miru, brez množice turistov ob ogledih znamenitosti, ugodnejših cenah hotelskih sob ter v odličnih vinih in morskih dobrotah.
Dizajnerski hotel s pogledom na morje in Dubrovnik
V Dubrovniku smo bili nastanjeni v prekrasnem 5-zvezdičnem hotelu prestižne turške hotelske verige Rixos Premium. Nekdanji hotel Libertas se je po popolni prenovi v luksuzni izvedbi in pod novim imenom odprl sredi leta 2020. Nahaja se na eni najboljših lokacij v bližini starega mestnega jedra, od katerega je oddaljen vsega skupaj 10 minut hoje. Dizajnersko opremljene sobe, apartmaji in predsedniški apartma – vsega skupaj 310 nastanitvenih enot – je v pomirjajočih barvah in imajo odličen razgled na zaliv s kristalno modrim Jadranskim morjem ter velike balkone oz. terase z ležalniki.
Hotel ima zasebno plažo z več terasami za sončenje, imeniten spa wellness center v dveh nadstropjih, več notranjih vročih kopeli, ogrevan zunanji in notranji bazen, več barov in 3 vrhunske restavracije. Mednarodna ekipa kuharjev in natakarjev skrbi za dobro počutje gostov. Preizkusili smo samopostrežno polpenzionsko ponudbo v restavraciji Turquoise, ki nudi tako okuse mediteranske in dalmatinske kot mednarodne kuhinje. Ponudba z velikim izborom sveže pripravljenih jedi ter umetelno izdelanih sladic na ravni francoskih slaščičarn je bila vrhunska. Ljubitelji morskih dobrot lahko uživajo v ribji restavraciji Libertas, posebnost pa je japonska restavracija Umi Teppanyaki. Gre za show restavracijo, v kateri teppanyaki licencirani kuharji pred vami pripravljajo japonske jedi z žara, suši in ostale specialitete, ki so fuzija azijskih in jadranskih sestavin ter okusov ...
Celotna reportaža je objavljena v reviji Pet zvezdic, št. 1/2023. Nakup izvoda / Letna naročnina
Tekst in foto: Peter Irman