Objavili smo
11 / 2024
Hotel Plesnik bo prihodnje leto praznoval tri desetletja delovanja od ponovne otvoritve in v jubilejno leto vstopa s pomembnimi novostmi in zagonom. Novi chef Tom Čopar je pod taktirko pionirja slovenske visoke kulinarike Janeza Bratovža zasnoval ponudbo, v kateri se tradicija prepleta s sodobnostjo. Nova direktorica Urška Kolar pa poleg gurmanskih užitkov stavi tudi na trajnost in dobro počutje gostov ter zaposlenih.
Chefa stavita na lokalne sestavine
Da se v Hotelu Plesnik v Logarski dolini dogajajo spremembe in da se v tej hiši odpira novo kulinarično poglavje, je napovedalo vabilo na poseben večer z novim chefom Tomom Čoparjem in priznanim chefom Janezom Bratovžem. Slednji je bil povabljen, da kot zunanji svetovalec in mentor sodeluje pri dvigu Plesnikove ponudbe, ki je sicer že od nekdaj veljala za odlično. Čopar je tako pod Bratovževo izkušeno taktirko zasnoval nov jedilnik, v katerem je tradiciji dodal sodoben pridih. »Najprej sva z Janezom obiskala lokalne ponudnike in kmetije, saj si želimo ustvarjati kulinariko v sodelovanju z okoljem, v katerem smo. Prihodnje leto imamo v načrtu tudi manjši lastni vrt,« je povedal novi chef...
Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.11/2024. Nakup izvoda / Letna naročnina
Tekst: Urša Cvilak Foto: Jure Klobčar
Recepti:
-Plesnikov »surovi biftek«
-Hokaido buča s skuto in medeno balzamično omako
-Rahli jesenski njoki z gobami
-Goveji hrbet s kostanjevo pito in rdečim zeljem
-Sladki grušavi žlinkrofi z drobtinami in medom