Objavili smo

Hotel Plesnik, Logarska dolina

11 / 2024

SVEŽ VETER V JADRIH HOTELA PLESNIK

Hotel Plesnik bo prihodnje leto praznoval tri desetletja delovanja od ponovne otvoritve in v jubilejno leto vstopa s pomembnimi novostmi in zagonom. Novi chef Tom Čopar je pod taktirko pionirja slovenske visoke kulinarike Janeza Bratovža zasnoval ponudbo, v kateri se tradicija prepleta s sodobnostjo. Nova direktorica Urška Kolar pa poleg gurmanskih užitkov stavi tudi na trajnost in dobro počutje gostov ter zaposlenih. 

Chefa stavita na lokalne sestavine
Da se v Hotelu Plesnik v Logarski dolini dogajajo spremembe in da se v tej hiši odpira novo kulinarično poglavje, je napovedalo vabilo na poseben večer z novim chefom Tomom Čoparjem in priznanim chefom Janezom Bratovžem. Slednji je bil povabljen, da kot zunanji svetovalec in mentor sodeluje pri dvigu Plesnikove ponudbe, ki je sicer že od nekdaj veljala za odlično. Čopar je tako pod Bratovževo izkušeno taktirko zasnoval nov jedilnik, v katerem je tradiciji dodal sodoben pridih. »Najprej sva z Janezom obiskala lokalne ponudnike in kmetije, saj si želimo ustvarjati kulinariko v sodelovanju z okoljem, v katerem smo. Prihodnje leto imamo v načrtu tudi manjši lastni vrt,« je povedal novi chef...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.11/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Jure Klobčar

Recepti:
-Plesnikov »surovi biftek«
-Hokaido buča s skuto in medeno balzamično omako
-Rahli jesenski njoki z gobami
-Goveji hrbet s kostanjevo pito in rdečim zeljem
-Sladki grušavi žlinkrofi z drobtinami in medom

Deli na
11 / 2024
Kruh in Vino, Vipolže
NE SAMO KRUH IN VINO, AMPAK ŠE VELIKO VEČ! Prav v novembru je sedem let, odkar je prve goste sprejel bistro Kruh in Vino, ki je svoj prostor našel v Vili Vipolže, eni najlepših in dovršeno prenovljenih podeželskih vil pri nas. Romantičnost vrta s stoletnimi cipresami in razgledom na Goriška...
10 / 2024
Posestvo Gjerkeš, Fikšinci
SOZVOČJE MODERNIH PREKMURSKIH OKUSOV NA KROŽNIKU IN V KOZARCU  Pred komaj dobrim letom dni se je v Prekmurju, na posestvu družine Gjerkeš, znanem po vrhunskih vinih, odprla restavracija. Glas o sodobnih in drznih kreacijah mladega chefa Roka Smonkarja se je hitro razširil, k čemur je pripomogel...
10 / 2024
Gostilna Štirna, Opatje selo
STARA VAŠKA GOSTILNA Z MLADOSTNO ENERGIJO Vas Opatje selo se nahaja na goriškem Krasu, tik ob italijanski meji, in tukaj sta pred petnajstimi leti našla svoj pristan zakonca Jasmina in Jurij Golob iz Solkana. S pomočjo družine sta prenovila in obudila staro vaško gostilno, ki je zopet postala...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna