Tiskani izvod

Številka 11 / letnik 2024 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Hotel Plesnik, Logarska dolina
Svež veter v jadrih Hotela Plesnik

Predstavitev + recepti:
-Plesnikov »surovi biftek«
-Hokaido buča s skuto in medeno balzamično omako
-Rahli jesenski njoki z gobami
-Goveji hrbet s kostanjevo pito in rdečim zeljem
-Sladki grušavi žlinkrofi z drobtinami in medom

Kruh in Vino, Vipolže
Ne samo kruh in vino, ampak še veliko več!

Predstavitev + recepti:
-Dobrodošlica: kruh in hren
-Tatarski biftek
-Briška jota
-Flan iz sezonske buče s sirovo kremo
-Domači njoki z lokalnimi siri, figo in hruško
-Račje stegno in rdeče zelje
-Sladoled z okusom rebule
-Kaki in kostanj

Čes je za ...
... najboljše pite za mrzle dni

Recepti:
-Jagenjček & rožmarin
-Piščanec & por
-Slanina & jajce
-Lorenska pita / quiche lorraine
-Mesne mini pite
-Jabolčna pita
-Bakewell tart
-Limonina pita z meringo
-Pekan & makadamija & oreh
-Neverjetna hitra pita

Kako preseči gostova pričakovanja, 8. del
Komunikacija v restavraciji, ključ do učinkovite postrežbe

piše Matic Kriter

Slaščičarstvo / pekarstvo
Potica z bogatim jesenskim nadevom

Recepta:
-Bučna potica s kostanjem, lešniki in bučo
-Čokoladna potica z lešniki in kostanjem

Dogodki

-Srce slovenskega turizma in gostinstva bo tri dni utripalo v Laškem!
-Slasten prigrizek za otroke, ki ga lahko vsak pripravi doma
-Na četrtem Festivalu sira rekorden obisk! (+recept: slane šamrole s sezamom, nadevane z domačo zeliščno skuto)
-Razstava starih sort jabolk, zmagovalni štrudl in najdaljši olup
-Novembra v Radovljico na lokalne menije
-Kavarna Platana na Goričkem za vse, ki ljubijo naravo
-Kaval in Maister v Trubarjevi mami pišeta novo, pivsko zgodbo
-Knjižne novosti: Potica brez stresa, Ne le paprika in golaž, Okusne počitnice v Sloveniji

Novice iz tujine

-Razglasili najboljše koktajl bare na svetu
-Italija vodilna v proizvodnji in porabi testenin
-Ne le zvezdice, Michelin ima zdaj tudi ključe!
-Big Green Egg praznuje 50 let
-Število goljufij s hrano in pijačo v EU nekoliko padlo

V svetu pijač

-Vina, izbrani okusi, umetnost – vse to je Vindel!
-Čas je za mlada štajerska vina Pubec
-Barman Benjamin Škafar na Braču drugi!
-Ultimus, novi član družine Petovia
-Ljubljana Coffee Festival: Vsi žlahtni odtenki kave

Ostalo

-koledar dogodkov
-Abeceda okusov: pesto, pomaranča, rdeča pesa, rooibos
-Gurman tudi po znanju: "Mesne jedi"

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna