Objavili smo

Kruh in Vino, Vipolže

11 / 2024

NE SAMO KRUH IN VINO, AMPAK ŠE VELIKO VEČ!

Prav v novembru je sedem let, odkar je prve goste sprejel bistro Kruh in Vino, ki je svoj prostor našel v Vili Vipolže, eni najlepših in dovršeno prenovljenih podeželskih vil pri nas. Romantičnost vrta s stoletnimi cipresami in razgledom na Goriška Brda si tukaj podaja roko s toplo notranjostjo, gostoljubjem, briško kulinariko in vini. Vse to pod taktirko zakoncev, chefa Tomaža Kavčiča in oblikovalke notranje opreme Flavie Furios Kavčič, ter njune predane ekipe.

Pozdrav s kruhom in hrenovim namazom
Vonj pečenega kruha nama je s fotografom že takoj ob prihodu prebudil brbončice, ko sva ga okušala kar ob visoki dolgi mizi ob šanku, za katero sicer radi sedejo domačini, in kozarcu ohlajene peneče rebule. Kot se imenu lokala Kruh in Vino spodobi, je pozdrav iz kuhinje s kruhom, ki ga pečejo večkrat na dan in ga še toplega natakar v rokavicah nalomi pred gosti, stalnica. Postrežejo ga z okusnim hrenovim namazom, ki je med gosti zelo priljubljen dolgoletni podpis chefa Tomaža Kavčiča tudi v gostilni Pri Lojzetu na Dvorcu Zemono. Tokrat se je Tomaž, ki je Kruh in Vino odprl leta 2018, mudil v Benetkah, kjer je bil gostujoči chef na večerji štirih rok (four hands dinner). A brez skrbi - tudi takrat, ko glavnega chefa ni, vse teče gladko, za kar skrbijo Tomijeva žena Flavia Furios Kavčič in Ana Humar, ki je vodja lokala že vse od njegove otvoritve, ter chef Giuseppe Margaglione...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.11/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
-Dobrodošlica: kruh in hren
-Tatarski biftek
-Briška jota
-Flan iz sezonske buče s sirovo kremo
-Domači njoki z lokalnimi siri, figo in hruško
-Račje stegno in rdeče zelje
-Sladoled z okusom rebule
-Kaki in kostanj

Deli na
11 / 2024
Hotel Plesnik, Logarska dolina
SVEŽ VETER V JADRIH HOTELA PLESNIK Hotel Plesnik bo prihodnje leto praznoval tri desetletja delovanja od ponovne otvoritve in v jubilejno leto vstopa s pomembnimi novostmi in zagonom. Novi chef Tom Čopar je pod taktirko pionirja slovenske visoke kulinarike Janeza Bratovža zasnoval ponudbo, v kateri...
10 / 2024
Posestvo Gjerkeš, Fikšinci
SOZVOČJE MODERNIH PREKMURSKIH OKUSOV NA KROŽNIKU IN V KOZARCU  Pred komaj dobrim letom dni se je v Prekmurju, na posestvu družine Gjerkeš, znanem po vrhunskih vinih, odprla restavracija. Glas o sodobnih in drznih kreacijah mladega chefa Roka Smonkarja se je hitro razširil, k čemur je pripomogel...
10 / 2024
Gostilna Štirna, Opatje selo
STARA VAŠKA GOSTILNA Z MLADOSTNO ENERGIJO Vas Opatje selo se nahaja na goriškem Krasu, tik ob italijanski meji, in tukaj sta pred petnajstimi leti našla svoj pristan zakonca Jasmina in Jurij Golob iz Solkana. S pomočjo družine sta prenovila in obudila staro vaško gostilno, ki je zopet postala...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna