Objavili smo
11 / 2024
Prav v novembru je sedem let, odkar je prve goste sprejel bistro Kruh in Vino, ki je svoj prostor našel v Vili Vipolže, eni najlepših in dovršeno prenovljenih podeželskih vil pri nas. Romantičnost vrta s stoletnimi cipresami in razgledom na Goriška Brda si tukaj podaja roko s toplo notranjostjo, gostoljubjem, briško kulinariko in vini. Vse to pod taktirko zakoncev, chefa Tomaža Kavčiča in oblikovalke notranje opreme Flavie Furios Kavčič, ter njune predane ekipe.
Pozdrav s kruhom in hrenovim namazom
Vonj pečenega kruha nama je s fotografom že takoj ob prihodu prebudil brbončice, ko sva ga okušala kar ob visoki dolgi mizi ob šanku, za katero sicer radi sedejo domačini, in kozarcu ohlajene peneče rebule. Kot se imenu lokala Kruh in Vino spodobi, je pozdrav iz kuhinje s kruhom, ki ga pečejo večkrat na dan in ga še toplega natakar v rokavicah nalomi pred gosti, stalnica. Postrežejo ga z okusnim hrenovim namazom, ki je med gosti zelo priljubljen dolgoletni podpis chefa Tomaža Kavčiča tudi v gostilni Pri Lojzetu na Dvorcu Zemono. Tokrat se je Tomaž, ki je Kruh in Vino odprl leta 2018, mudil v Benetkah, kjer je bil gostujoči chef na večerji štirih rok (four hands dinner). A brez skrbi - tudi takrat, ko glavnega chefa ni, vse teče gladko, za kar skrbijo Tomijeva žena Flavia Furios Kavčič in Ana Humar, ki je vodja lokala že vse od njegove otvoritve, ter chef Giuseppe Margaglione...
Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.11/2024. Nakup izvoda / Letna naročnina
Tekst: Urša Cvilak Foto: Peter Irman
Recepti:
-Dobrodošlica: kruh in hren
-Tatarski biftek
-Briška jota
-Flan iz sezonske buče s sirovo kremo
-Domači njoki z lokalnimi siri, figo in hruško
-Račje stegno in rdeče zelje
-Sladoled z okusom rebule
-Kaki in kostanj