Objavili smo

Medeni zajtrk - Vivov kulinarični paket

06 / 2020

Tudi letos so 20. maja mnogi, zaradi pandemije sicer predvsem v virtualni obliki, pri nas in po svetu obeležili Svetovni dan čebel. Ta je bil uradno potrjen in razglašen pred tremi leti prav na pobudo slovenskih čebelarjev in z namenom, da opozori na pomembnost ohranjanja čebel in dobrobiti, ki jih te prinašajo naravi in človeku (opraševanje, med in drugi zdravju prijazni čebelji pridelki).
Temu so se z odlično idejo poklonili tudi v Vivo cateringu, kjer so se lotili razvoja lastnega projekta Medeni zajtrk. »Vivo in jaz osebno smo s čebelami in medom povezani že vrsto let. Slovenski med redno vključujemo v pogostitve oziroma cateringe in jedi, ki jih pripravljamo, saj s tem ne le domačim, ampak tudi tujim gostom, prinašamo dve pomembni sporočili – da nudimo zdravo in lokalno pridelano hrano,« je povedala mag. Jerneja Kamnikar, direktorica Vivo cateringa. Tako so v sodelovanju z enim od naročnikov (večje podjetje) že pred časom razvili inovativni darilni paket Medeni zajtrk (v njem so mini medena potička, medenjaki in medena rezina), ki pa je letos v okoliščinah pandemije še pridobil na svoji sporočilnosti. 

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Medenjaki
- Medene ovsene ploščice
- Mini medene potičke

Deli na
10 / 2020
Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar
V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi...
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Buče, kraljice jeseni
Naj gre za pravljico o Pepelki in njeni polnočni kočiji ali za praznovanje noči čarovnic na zadnji oktobrski dan, v obeh primerih ima pomembno vlogo buča. Ta vrtnina je seveda zelo uporabna tudi za pripravo okusnih jesenskih in zimskih dobrot! Iz buče je mogoče hitro pripraviti okusne juhe,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.