Objavili smo

Nove kulinarične ideje slovenskih chefov

01 / 2021

Edinstven panettone in platforma za mlade
Z Michelinovo zvezdico nagrajeni chef Tomaž Kavčič, ki že 23 let snuje vrhunske jedi v Gostilni pri Lojzetu na Dvorcu Zemono, je tik pred decembrskimi prazniki na trg prišel z lastno blagovno znamko »ZEMONO + selekcija Tomaž Kavčič«. Začel je s tradicionalnim panettonom, ki je zaradi vsebnosti kandiranih oliv in brinja edinstven, ter popečenim hrustljavim panettonom, ki je narezan in dodatno popečen. Oba po Tomaževi recepturi in klasični metodi pečejo v Italiji. Hitro sta bila razprodana, a brez skrbi - chef že načrtuje ponuditi še več skrbno izbranih dobrot, kot so goriški radič, velikonočna pinca, keksi, krekerji, siri, namazi, pršut in celo svojo slavno govejo juho...

Delikatese chefa Janeza Bratovža skozi celo leto
V kuhinji priznanega chefa Janeza Bratovža iz ljubljanske Restavracije JB v času epidemije štedilniki niso bili ugasnjeni. Janez je namreč uresničil svojo idejo o liniji lastnih pripravkov, bolje rečeno vrhunskih delikatesnih presežkov, ki jo je poimenoval »Domači izdelki JB restavracije«. Vsi so plod njegovega dolgoletnega truda, znanj in izkušenj. Trenutno ima v ponudbi 15 izdelkov, med drugim tudi mesne osnove ali omake, pašteto, kolerabin humus, mlečno karamelo...

Ana Roš & Tuš, nove dimenzije lokalne hrane
Ko so se spomladi v času pandemije slovenski lokalni pridelovalci in predelovalci soočili s presežki, se je chefinja Ana Roš odločila ukrepati in se obrnila na slovenskega trgovca, na policah katerega je več kot 70 % izdelkov izključno slovenskega porekla. V Tušu so njeni ideji prisluhnili in rodila se je linija izdelkov »Ana Roš & Tuš«, ki je povezala vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine in izkušene slovenske proizvajalce. Slednji zdaj za Tuševe kupce pripravljajo inovativne kulinarične mojstrovine po recepturi svetovne chefinje Ane Roš...

Testenine, medenjaki in Mojmirjev krompirček
Tudi v skupini Kaval Group v času epidemije in zaprtja svojih lokalov niso stali križem rok. Med drugim je Restavracija Strelec ljubiteljem vrhunske kulinarike ponudila dostavo jedi chefa Igorja Jagodica, ki so jih ti doma po njegovih priloženih navodilih le še pogreli ali dokončali. Zaživela je tudi spletna prodaja Kavalovih zabojčkov dobrot – od sladkega z izborom slaščic, ki jih je pripravil slaščičarski chef Gregor Rode, slanega, ki ga je pripravil chef Mojmir Šiftar, do zabojčka z domačimi testeninami izpod rok mojstrice Jožice Drobnič...

Od paštete iz krškopoljca do pregrete smetane
Družinska gostilna Jež iz Jagnjenice pri Radečah, ki je znana po dolenjskih dobrotah s sodobnim pridihom, je pred novoletnimi prazniki presenetila z linijo Ježevih delikates, ki so jo poimenovali #našadomača. Iz skrbno izbranih sestavin in po lastnih preizkušenih receptih jih pripravlja lastnik gostilne in chef Rok Martinčič. S soprogo Aneto sta pripravila več darilnih paketov, ki razveseljujejo kupce in obdarovance po celi Sloveniji...

»Vivo Box To Go« tudi za druženja na daljavo 
V Vivo centru D125 na Dunajski v Ljubljani je imela decembra ekipa Vivo cateringa, z direktorico Jernejo Kamnikar na čelu, polne roke dela. Številna podjetja po Sloveniji so se odločila svoje zaposlene ali poslovne partnerje presenetiti in povezati s paketi nove blagovne znamke »Vivo Box To Go«. V prazničnih pakiranjih so bile glede na naročnikove želje lahko Vivove dobrote, kot so domača potica, medenjaki, hišne slane prestice, jabolčni krhlji, delikatese slovenskih proizvajalcev, pa tudi vino, pribor in posvetilo...

Predstavitve so v celoti objavljene v reviji Pet zvezdic, številka 1/2021. Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Nebojša Babič

Deli na
11 / 2021
Gostilna s prenočišči Vovko, Ratež
DRUŽINSKA TRADICIJA IN DOLENJSKA KULINARIKA Z ROKO V ROKI Gostilna Vovko na Dolenjskem bo prihodnje leto praznovala 45 let obstoja in v vsem tem času ji je kljub menjavi generacije uspelo obdržati vzdušje in ponudbo pristne družinske domače gostilne. V njej boste uživali vsi, ki ljubite prasketanje...
11 / 2021
Čas je za mandarine
DIŠEČE IN ZDRAVO ZIMSKO VESELJE Mandarine so sadež, ki ob koncu leta in prihajajočih praznikih ne smejo manjkati na mizi. Ne navdušujejo le s sočnostjo in edinstveno aromo, ampak so tudi prava zakladnica vitaminov. Večino mandarin se pri nas in v svetu poje svežih, mi pa vam tokrat ponujamo tudi...
11 / 2021
Ekološko vinogradništvo Rodica, Truške
ISTRA BI LAHKO BILA EKOLOŠKA VINSKA DESTINACIJA! Marinko Rodica je eden prvih istrskih vinarjev, ki je prešel na ekološko vinogradništvo in leta 2012, takoj, ko je zakonodaja to omogočila, certificiral tudi svoja ekološka vina. Po njegovem mnenju ima Istra vse pogoje, da bi lahko postala ekološka...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.