Objavili smo

Odlični pekovski izdelki 2022

03 / 2022

NAGRAJENIH JE VSE VEČ IZDELKOV IZ KATEGORIJE PEKOVSKIH IZDELKOV, KI VSEBUJEJO BODISI POLNOZRNATE SESTAVINE, IMAJO NIŽJO VSEBNOST SOLI ALI PA VSEBUJEJO FUNKCIONALNE SESTAVINE!
Znani so rezultati 22. senzoričnega ocenjevanja kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi. Ocenjevanje vsako leto poteka v organizaciji GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij. Prejemniki zlatih priznanj so podjetja Conditus d.o.o., Delakorda d.o.o., Don Don d.o.o., Hlebček d.o.o., Iz krušne peči d.o.o., Konditor d.o.o., Mercator IP d.o.o., Mlinopek d.d., Mlinotest d.d., Pekarna Pečjak d.o.o., PPS-Pekarne Ptuj d.o.o., Sastela d.o.o., Spar Slovenija d.o.o. in Žito d.o.o.

Ob tem je dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, povedala: »Slovenija je dežela odličnih pekovskih izdelkov. Da je to že znano dejstvo, smo potrdili tudi v okviru 22. senzoričnega ocenjevanja kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi, ki je v mesecu januarju potekalo pod okriljem naše zbornice. Zlata priznanja za odlično kakovost podeljujemo kot rezultat dela strokovnega senzoričnega panela, ki je letos senzorično ocenil 208 izdelkov iz 14 podjetij. Slednja so znova dokazala svojo kreativnost in inovativnost pri proizvodnji kakovostnih izdelkov, slednji pa se prepletata tako s tradicijo kot tudi trendi povpraševanja slovenskega potrošnika po pekovskih izdelkih. Skupno smo podelili 189 zlatih priznanj, od tega kar 96 v kategoriji kruha. Visok delež nagrajenih izdelkov tudi tokrat dokazuje, da podjetja na ocenjevanje prijavijo tiste izdelke, za katere so prepričana, da so vredni zlatega odličja. Zato jim v svojem in v imenu celotne strokovne ekipe GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij iskreno čestitam. Vsem vam, cenjeni potrošniki, pa želim obilico užitkov ob pokušanju pekovskih izdelkov odlične kakovosti 2022. Da jih boste lažje našli na trgovinskih policah, pa vam jih predstavljamo v tej publikaciji.« Klik za povezavo do publikacije.

Brošura je priložena tudi reviji Pet zvezdic, št. 3/2022.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Deli na
06 / 2022
Bistro Grad Štanjel - chef Simo Komel
V OBJEMU KRAŠKIH OKUSOV IN ROMANTIKE Bistro Grad Štanjel, ki naj bi se kmalu preimenoval v restavracijo in bar, smo obiskali v času, ko na Krasu vse cveti in se edinstvena strnjena vas z ozkimi kamnitimi ulicami, impozantnim gradom in cerkvijo, prečudovitim Ferrarijevim vrtom in neskončnim razgledom...
06 / 2022
dr. Polonca Andrejčič Mušič - Jedi lahko obogatimo tudi s hidrolati in oljčnimi listi
Čeprav je Ljubljančanka dr. Polonca Andrejčič Mušič po poklicu gradbenica in se na svoji karierni poti v prvi vrsti ukvarja s prometno varnostjo in urbanističnimi ureditvami kolesarskega prometa, je tudi zelo velika ljubiteljica narave. Ta je njen stalni vir raziskovanja in ustvarjalnega navdiha,...
06 / 2022
Frankfurt, mesto tradicije in sodobnosti
Frankfurt je resda sodobna metropola, vendar pa je v njej dovolj prostora tudi za tradicijo in druge neskončne možnosti za preživljanje prostega časa. Svoj čar mu dajejo reka Majna, obilica znamenitosti, prijetne pivnice, ki točijo domač jabolčnik, priznani muzeji, parki in narava. Slovenci...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.