Objavili smo

Odlični pekovski izdelki 2022

03 / 2022

NAGRAJENIH JE VSE VEČ IZDELKOV IZ KATEGORIJE PEKOVSKIH IZDELKOV, KI VSEBUJEJO BODISI POLNOZRNATE SESTAVINE, IMAJO NIŽJO VSEBNOST SOLI ALI PA VSEBUJEJO FUNKCIONALNE SESTAVINE!
Znani so rezultati 22. senzoričnega ocenjevanja kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi. Ocenjevanje vsako leto poteka v organizaciji GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij. Prejemniki zlatih priznanj so podjetja Conditus d.o.o., Delakorda d.o.o., Don Don d.o.o., Hlebček d.o.o., Iz krušne peči d.o.o., Konditor d.o.o., Mercator IP d.o.o., Mlinopek d.d., Mlinotest d.d., Pekarna Pečjak d.o.o., PPS-Pekarne Ptuj d.o.o., Sastela d.o.o., Spar Slovenija d.o.o. in Žito d.o.o.

Ob tem je dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, povedala: »Slovenija je dežela odličnih pekovskih izdelkov. Da je to že znano dejstvo, smo potrdili tudi v okviru 22. senzoričnega ocenjevanja kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi, ki je v mesecu januarju potekalo pod okriljem naše zbornice. Zlata priznanja za odlično kakovost podeljujemo kot rezultat dela strokovnega senzoričnega panela, ki je letos senzorično ocenil 208 izdelkov iz 14 podjetij. Slednja so znova dokazala svojo kreativnost in inovativnost pri proizvodnji kakovostnih izdelkov, slednji pa se prepletata tako s tradicijo kot tudi trendi povpraševanja slovenskega potrošnika po pekovskih izdelkih. Skupno smo podelili 189 zlatih priznanj, od tega kar 96 v kategoriji kruha. Visok delež nagrajenih izdelkov tudi tokrat dokazuje, da podjetja na ocenjevanje prijavijo tiste izdelke, za katere so prepričana, da so vredni zlatega odličja. Zato jim v svojem in v imenu celotne strokovne ekipe GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij iskreno čestitam. Vsem vam, cenjeni potrošniki, pa želim obilico užitkov ob pokušanju pekovskih izdelkov odlične kakovosti 2022. Da jih boste lažje našli na trgovinskih policah, pa vam jih predstavljamo v tej publikaciji.« Klik za povezavo do publikacije.

Brošura je priložena tudi reviji Pet zvezdic, št. 3/2022.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Deli na
09 / 2023
Bro'Sis Bar & Restaurant, Maribor
KO SESTRA IN BRAT ZDRUŽITA MOČI, SE BRO'SIS RODI Gostinska zgodba, ki jo v Mariboru pišeta Anja in Rok Zebec, sestra in brat, dokazuje dvoje – da se tudi v težkih časih lahko rodijo dobre stvari in da obstajajo mladi, ki jih delo v kuhinji in strežbi zelo veseli. Okusno hrano in prijazno postrežbo...
09 / 2023
Bistro Štorja, Postojna
NOVE ZGODBE IN OKUSI MED GOZDOM IN MORJEM Zakonca Marko in Anja Stanković, chef in slaščičarka, pravita, da želita z Bistrojem Štorja postaviti Postojno na kulinarični zemljevid Slovenije. Da bi se domači in tuji gostje v njej ustavljali ne le zaradi Postojnske jame, ampak tudi vrhunske kulinarične...
09 / 2023
Miralem Junuzović, Najboljši natakar / sommelier 2023
VČASIH POZABLJAMO, KAJ JE NAŠA PRVA NALOGA - DA SE GOST POČUTI DOBRO! Pri gastronomskem vodniku Gault&Millau Slovenija želijo doprinesti k dvigu ugleda in zanimanja mladih za poklic natakar, zato vsako leto podelijo tudi posebno nagrado Najboljši natakar / sommelier. Letos je šel prestižni...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.