Objavili smo

Pivovarna Time Brewery

06 / 2020

ZNATI SI MORAŠ VZETI ČAS!
Vodilo trenutno edine kraft pivovarne na Koroškem je, da si je za dobro pivo potrebno vzeti čas in si ga privoščiti v dobri družbi. Od tod tudi ime pivovarne Time Brewery, ki simbolizira neprecenljivost časa in uživanje v pivu od prvega do zadnjega trenutka. Trenutno varijo tri vrste piva, s temnim 10 o'clock pa so na tekmovanju za Naj pivo GastExpo 2020 osvojili 2. mesto.

IME PIVA SIMBOLIZIRA ČAS
Primož Krajnc in Matevž Pogladič, oba ljubitelja piva, sta tako kot mnogi, svoja prva piva varila kar v domači kleti in garaži. V želji po dvigu domačega pivovarstva na višjo raven, sta združila moči in interese, se opogumila in pred dobre pol leta zagnala pivovarno Time Brewery, ki je zaenkrat tudi edina na Koroškem. Nahaja se v Radljah ob Dravi, v neposredni bližini hmeljarskega posestva, kar lepo poveže zgodbo »od hmelja do piva«. 
Za pivoljube varita več različnih piv, njihova imena pa se navezujejo na uro: »Z imenom piv želimo opozoriti na neprecenljiv pomen časa, ki si ga v današnjem kaotičnem svetu vse premalokrat vzamemo zase in najdražje. Od tod tudi ime pivovarne Time Brewery, ki na nek način ponazarja, da varimo čas, ki vam ga ponudimo v obliki dobrega piva, za katerega si vzamete čas in si ga privoščite v dobri družbi.« Proizvodna zmogljivost pivovarne je 8000 litrov piva na mesec, ki je na voljo v pločevinkah, steklenicah ali sodih. Trenutno varita tri vrste piva: svetli pale ale 8 o'clock in blonde ale 5 o'clock ter temni brown ale 10 o'clock, ki je na tekmovanju Naj pivo GastExpo 2020 v kategoriji temnih piv osvojilo 2. mesto!

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Kajtimar

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Deli na
10 / 2020
Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar
V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi...
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Buče, kraljice jeseni
Naj gre za pravljico o Pepelki in njeni polnočni kočiji ali za praznovanje noči čarovnic na zadnji oktobrski dan, v obeh primerih ima pomembno vlogo buča. Ta vrtnina je seveda zelo uporabna tudi za pripravo okusnih jesenskih in zimskih dobrot! Iz buče je mogoče hitro pripraviti okusne juhe,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.