Objavili smo

Restavracija Open House, Kuala Lumpur - eksotika iz globin pragozda

05 / 2020

V ambientu Restavracije Open House se prepletajo vplivi britanske kolonizacije in peranakan dediščine, njena kuhinja pa oživlja stare recepte, predstavlja avtohtone sestavine in prikazuje vpliv zelo pisane zgodovine. Ste za rumeni riž, postrežen v muholovki?

Malezija je že dolgo znana po izvrstni kulinariki, ki so jo skozi stoletja soustvarjali številni priseljenci iz Kitajske, Indije, Vietnama, Indonezije. Raznoliko hrano so ponujali na ulici ali v zelo skromnih restavracijah z eno ali največ nekaj jedmi. Restavracija Open House oživlja stare recepte, predstavlja avtohtone sestavine in prikazuje vpliv zelo pisane zgodovine. Velika restavracija se nahaja v urbanem centru Kuala Lumpurja v 1. nadstropju nakupovalnega centra. Lastnika Andrew Wong in Brian Quirk sta dobro znana v svojem mestu kot lastnika dveh zelo popularnih barov. Pred odprtjem luksuzne restavracije sta poslala svoje kuharje po vsej Maleziji, da so od svojih babic in drugih prinesli tudi do 200 let stare recepte, ter poiskala dobavitelje eksotičnih sadežev iz globin pragozda...

Z družbo smo se najprej ustavili v baru, kjer smo med hrustanjem izvrstne popražene ribje kože popili po kozarec penečega vina, nato smo se usedli v »plantažni« del. Open House ponuja 42 različnih obilnih jedi, ki si jih gostje za mizo delijo med sabo. Takšna je namreč navada pri malezijskem obroku. Vodja restavracija Effendie Sani je prisluhnil našim željam in nam priporočal jedi, ki so na najboljši možni način ponazorile to pisano kulinariko...

Na fotografiji: Meso velikih kozic so marinirali v soku citrusa calamansi in postregli v škrnicljih iz užitnih zelenih listov rastline betel.

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 5/2020.  Kupi izvodLetna naročnina

Tekst in foto: Mira Šemić (sommelier 3, WSET Wineakademiker)

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.