Objavili smo

Sladke otvoritve v Ljubljani

06 / 2020

Ljubljana je postala bogatejša za tri 'sladke' lokale - Butik Atelier Karim, Butik lePotica in Kavarna Ruska dača vabijo k obisku.

Butik Atelier Karim - Chef Karim Merdjadi, ki se je slaščičarskega mojstrstva učil v Franciji, je mnogim znan kot sodnik iz oddaje MasterChef Slovenija, spet drugim pa kot specialist za pisane francoske piškotke macaronse. Junija je na Dalmatinovi 4a v Ljubljani, v neposredni bližini Hotela Union, skupaj z ženo Heleno in hčerko Niko odprl trgovinico s slaščicami Butik Atelier Karim. Poleg macaronsov, tortic za eno, tri in več oseb, rjavčkov (brownies) in kukijev, so v ponudbi tudi sladice v kozarčkih (tropicana, tiramisu, čokolada-karamela). Sladice so označene z logotipom s črko K, medtem ko so tiste brez glutena in laktoze, ki jih je zasnovala 23-letna hči Nika, združene v linijo z oznako NM... 

Butik lePotica - Od maja dalje na Starem trgu 10 v središču Ljubljane ves čas diši po praznikih. V Butiku lePotica namreč skozi cel dan pečejo miniaturne potičke različnih okusov, ki so mnogim že kar nekaj časa znane kot lePotičke. Idejo zanje je pred leti uresničila Janja Štrumbelj. Zaradi posebnega načina izdelave je lePotičke mogoče v nekaj minutah dopeči in jih ponuditi popolnoma sveže, še tople...

Kavarna Ruska dača - Zgodovinska ruska primestna počitniška vila Ruska dača v Zgornjih Gameljnah pri Ljubljani, ki je razglašena za kulturni spomenik, je lani doživela popolno prenovo. S 1. junijem pa je na posestvu in tik ob vili zaživela še romantična kavarna s teraso. Ta prinaša pridih obdobja meščanskega razcveta Ljubljane z začetka 20. stoletja, saj je opremljena v duhu zgodovinskih dogodkov in ljudi, ki so dali pečat tistemu času. Gostje se lahko razvajajo z odlično kavo Illy, čaji najstarejše čajne hiše v Evropi Dammann Fréres, sladicami slaščičarskega mojstra Karima Merdjadija, sladoledom Indy&Pippa, šampanjcem Ruska dača…

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst, foto: revija Pet zvezdic

Deli na
10 / 2020
Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar
V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi...
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Buče, kraljice jeseni
Naj gre za pravljico o Pepelki in njeni polnočni kočiji ali za praznovanje noči čarovnic na zadnji oktobrski dan, v obeh primerih ima pomembno vlogo buča. Ta vrtnina je seveda zelo uporabna tudi za pripravo okusnih jesenskih in zimskih dobrot! Iz buče je mogoče hitro pripraviti okusne juhe,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.