Objavili smo

V vinskih kleteh ne počivajo, 1. del

05 / 2020

Z zaprtjem gostinskih lokalov, so tudi slovenski vinarji občutili velik padec prodaje vin. A kljub temu v tem času niso sedeli križem rok. Nekaj vinskih kleti smo povprašali, kako so se soočile z novonastalimi razmerami, ali pripravljajo kakšno novost in katero vino enolog predlaga za pokušino v mesecu maju. 

GAUBE, Špičnik
Pri Gaubejevih pravijo, da jim v času karantene dela ni manjkalo. Zasadili so nov vinograd, 3500 trt in »zagnali« novo spletno stran. Že v začetku aprila so skupaj s še z dvema vinarjema iz Svečine (Valdhuber in Šerbinek–Kušter) sestavili tri različne pakete vin z namenom, da bi ljudem v času izolacije omogočili degustacijo različnih vin treh pridelovalcev v enem paketu – 6 svežih vin, 6 zrelih vin in 6 penin...

Ostale predstavljene kleti v članku: Valdhuber, Vinakoper, Puklavec Family Wines, Vinakras, Ščurek, KZ Metlika

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 5/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Gaube

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Deli na
03 / 2024
Gostilna in hotel Rakar, Gorenje Ponikve
GOSTINEC JE KOT DIRIGENT, KI VODI SVOJ ORKESTER! Družinska gostilna in hotel Rakar se nahajata le streljaj od Trebnjega in dolenjske avtoceste, v vasici Gorenje Ponikve. Vodita jo Boštjan Rakar z ženo Tatjano, v posel pa kot tretja generacija že vstopajo tudi njuni trije otroci – Janez, Martin...
03 / 2024
Sunrose 7 - Gourmet & SPA Hotel, Bohinjska Bistrica
130 LET HOTELSKE TRADICIJE V NOVI PODOBI IN TUDI ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE Sunrose 7 je butični hotel za odrasle (adults only) z 18 sobami in konceptom digitalnega detoksa. Namenjen je vsem, ki si želite umirjenega oddiha, tradicije v sodobni preobleki in bližine narave, ki vabi na izlete v hribe...
03 / 2024
Rasporella – novi rod kvasovk, poimenovan po slovenskem profesorju!
Živilsko panogo si je brez kvasovk kar težko predstavljati, pa naj gre za tiste pozitivne, ki skrbijo za fermentacijo in blagodejno vplivajo tudi na naše telo, ali tiste, zaradi katerih se jed pokvari. Delček svojega raziskovalnega sveta na tem področju nam je razkrila doc. dr. Neža Čadež, vodja...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.