Objavili smo

V vinskih kleteh ne počivajo, 1. del

05 / 2020

Z zaprtjem gostinskih lokalov, so tudi slovenski vinarji občutili velik padec prodaje vin. A kljub temu v tem času niso sedeli križem rok. Nekaj vinskih kleti smo povprašali, kako so se soočile z novonastalimi razmerami, ali pripravljajo kakšno novost in katero vino enolog predlaga za pokušino v mesecu maju. 

GAUBE, Špičnik
Pri Gaubejevih pravijo, da jim v času karantene dela ni manjkalo. Zasadili so nov vinograd, 3500 trt in »zagnali« novo spletno stran. Že v začetku aprila so skupaj s še z dvema vinarjema iz Svečine (Valdhuber in Šerbinek–Kušter) sestavili tri različne pakete vin z namenom, da bi ljudem v času izolacije omogočili degustacijo različnih vin treh pridelovalcev v enem paketu – 6 svežih vin, 6 zrelih vin in 6 penin...

Ostale predstavljene kleti v članku: Valdhuber, Vinakoper, Puklavec Family Wines, Vinakras, Ščurek, KZ Metlika

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 5/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Gaube

Deli na
05 / 2020
Restavracija Strelec, Ljubljana - chef Igor Jagodic
VRTILJAK DOVRŠENIH OKUSOV NAD MESTOM V kuhinji ima rad urejenost in red. Pri kreiranju jedi pa ga najbolj navdihujejo zelenjava, sladice in letni časi. Ter to, da je lahko zvest samemu sebi. Je mojster kuharskih tehnik, barv, tekstur in harmonije okusov. To mu priznava tudi kulinarični vodnik...
05 / 2020
Chefs Care - kuharji in gostinci združili moči
Konec marca, natanko dva tedna po izbruhu korona virusa, je v Sloveniji na pobudo chefa Iztoka Gumzeja zaživel dobrodelni projekt Chefs Care, v katerem je več kot 130 kuharjev in gostincev pripravljalo malice in kosila za najbolj ranljive skupine ljudi v času pandemije. Brezplačno in srčno so skuhali...
05 / 2020
Jedi z žara - enostavno, hitro in lahkotno
Lepo vreme kliče po pripravi jedi na prostem, pikniku in druženju v naravi. Žar je kot nalašč ne samo za peko bogatih mesnih dobrot, ampak tudi za preprostejše in lahkotnejše jedi, pa naj gre za zelenjavo, ribe, meso ali sadje! Prav za vsakogar lahko pripravimo kaj okusnega. Če dodamo jedem še...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.