Objavili smo

V vinskih kleteh ne počivajo, 1. del

05 / 2020

Z zaprtjem gostinskih lokalov, so tudi slovenski vinarji občutili velik padec prodaje vin. A kljub temu v tem času niso sedeli križem rok. Nekaj vinskih kleti smo povprašali, kako so se soočile z novonastalimi razmerami, ali pripravljajo kakšno novost in katero vino enolog predlaga za pokušino v mesecu maju. 

GAUBE, Špičnik
Pri Gaubejevih pravijo, da jim v času karantene dela ni manjkalo. Zasadili so nov vinograd, 3500 trt in »zagnali« novo spletno stran. Že v začetku aprila so skupaj s še z dvema vinarjema iz Svečine (Valdhuber in Šerbinek–Kušter) sestavili tri različne pakete vin z namenom, da bi ljudem v času izolacije omogočili degustacijo različnih vin treh pridelovalcev v enem paketu – 6 svežih vin, 6 zrelih vin in 6 penin...

Ostale predstavljene kleti v članku: Valdhuber, Vinakoper, Puklavec Family Wines, Vinakras, Ščurek, KZ Metlika

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 5/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Gaube

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Deli na
10 / 2020
Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar
V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi...
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Buče, kraljice jeseni
Naj gre za pravljico o Pepelki in njeni polnočni kočiji ali za praznovanje noči čarovnic na zadnji oktobrski dan, v obeh primerih ima pomembno vlogo buča. Ta vrtnina je seveda zelo uporabna tudi za pripravo okusnih jesenskih in zimskih dobrot! Iz buče je mogoče hitro pripraviti okusne juhe,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.