Objavili smo

Villa Majda, Osp - chef Bojan Gržentić

03 / 2023

OAZA MIRU IN KULINARIČNIH UŽITKOV POD KRAŠKIM ROBOM
V vasi Osp, ki leži pod mogočnim Kraškim robom, kjer se stikata Istra in Kras, ter v objemu zelenih oljčnih nasadov in vinogradov, svojo novo zgodbo piše prenovljena vila iz 19. stoletja. Butični hotel Villa Majda, nad katerim boste navdušeni vsi ljubitelji lepega in iskalci mirnega oddiha, se ponaša tudi z odlično restavracijo, ki razvaja s pristnimi istrskimi okusi. To je tudi eden najbolj zaželenih krajev za manjša, intimna poročna slavja in posebne, tudi poslovne dogodke.

PO NOVEM BUTIČNI HOTEL IN RESTAVRACIJA
Ko z viadukta Črni kal – drugo leto bo že dvajset let od njegovega odprtja – zaviješ na izvoz za Osp in se začneš spuščati v Osapsko dolino (ja, tako se ji pravilno reče), se zdi, kot da se je čas ustavil. Nekoč so se tu, po stari serpentinasti cesti valile kolone avtomobilov proti obali in ni jih bilo malo, ki so se ustavili še v znani domači gostilni Majda. Danes dolino prežema spokojnost in poleg strme stene, ki je priljubljeno plezališče, ter sprehajalnih in kolesarskih poti, je tudi Majda »našla« svoj mir ter zaživela na novo. Davnega leta 1892 zgrajena hiša, ki je bila po vsej verjetnosti v lasti premožnega kmeta in katere črnobelo fotografijo hrani celo Slovenski etnografski muzej kot primer arhitekture tistega časa, je pod novim lastništvom in po popolni prenovi zasijala v vsej svoji lepoti. Leta 2020 je odprla vrata pod imenom Villa Majda in z izbranim ambientom, šestimi vrhunsko opremljenimi sobami, manjšim bazenom in odlično restavracijo kaj kmalu začela privabljati tudi zahtevnejše goste...

»Dan se v vili začne z bogatim zajtrkom, pri katerem ne manjkata odličen, sveže pečen kruh in slani brioši, po katerih je naš chef Bojan še posebej znan. Po takšnem »dobro jutro« se tudi tisti, ki prej tega niso nameravali, odločijo vsaj enkrat v času bivanja pri nas prepustiti kulinaričnemu razvajanju v restavraciji Ville Majda,« je v smehu povedala Lana Švab, vodja marketinga Ville Majda in hotela Grand Koper, kjer domuje tudi Restavracija Capra. O tem, kakšna naj bi bila kulinarika v Villi Majda, so se takoj ujeli s chefom Bojanom Gržentićem. Doma je iz ne tako oddaljenega Buzeta, na hrvaški strani meje, zato idejo istrskih lokalnih okusov in kilometra 0 zelo dobro razume. »Moj navdih je cela Istra, od slovenske, hrvaške do italijanske. Izhajam iz živil, ki so tu doma, in jih skušam čim manj obdelovati, da pridejo do izraza njihovi čisti, pristni okusi. To so jedi naših non, kot na primer polenta, vrzote (ohrovt), žgvacet (kokošji golaž), a seveda s sodobnim pridihom in mojim podpisom,« je povedal chef, ki je končal gostinsko šolo v Puli in nato še v Poreču...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 3/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti, objavljeni v članku:
-Na dnu morja, jadranske kozice, bučna krema, karamelizirana smetana, oljčno olje
-Nonin krožnik, ohrovt, panceta, krompir, jajce, česnov konfit, zaseka
-Žgvacet, nadevane testenine (pašta), kokoš, črni tartuf
-Veliki rog, ličnice boškarina, ričota in brokoli
-Makov cvet, mak, zelena, bela čokolada, jabolko, lešnikova krema

Dodatne informacije:
VILLA MAJDA
Osp 88, 6275 Črni Kal
031 - 000 350 / info@majda.siwww.majda.si

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.