Objavili smo

Vino Slovenija Gornja Radgona 2020

09 / 2020

KLJUB PANDEMIJI DOBRA UDELEŽBA NA OCENJEVANJU, VINAR LETA BO ZNAN OKTOBRA!

Sredi julija so v organizaciji in prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni potekala tri pomembnejša vinska ocenjevanja. Vino Slovenija Gornja Radgona je bilo že 46. zapovrstjo, ocenjevanje Bio vin je slavilo 10. jubilej, traminci pa so bili v sklopu ocenjevanja ITC – International Traminer Challenge ocenjeni drugič. 

Kljub vsem težavam s pandemijo, je na vseh treh ocenjevanji skupno sodelovalo 173 vinarjev iz petih držav (poleg Slovenije še iz Avstrije, Hrvaške, Češke in Severne Makedonije) in s 639 vzorci vin, kar je le nekaj manj kot prejšnje »normalno« leto. Ocenjevalne komisije so sestavljali vrhunski enologi z bogatimi mednarodnimi izkušnjami in so najboljšim vinom podelili srebrne, zlate in velike zlate medalje. Podelili so tudi najvišja priznanja oziroma šampione v kategorijah klasično pridelanih vin, trajnostno pridelanih vin in vin s priznanim tradicionalnim poimenovanjem. Odličnost slovenskih regionalnih posebnosti pa podčrtujejo priznanja Prvaki vinskih turističnih cest. Ker je bil konec poletja zaradi covida sejem Agra, v okviru katerega so bila vsako leto tradicionalno podeljena najvišja priznanja in je bil razglašen Vinar leta (vinar z največ osvojenimi medaljami), odpovedan, bo Pomurski sejem Vinarja leta razglasil oktobra na posebnem dogodku. Ocenjevanje je tudi letos potekalo v skladu s profesionalnimi standardi, ki veljajo za najpomembnejša mednarodna ocenjevanja...

Celoten članek z objavljenimi najvišje ocenjenimi vini je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 9/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Deli na
10 / 2020
Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar
V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi...
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Jožef Oseli - stregel Titu, kuhal na Sejšelih
Zanimivo poklicno pot 71-letnega Jožefa Oselija sta najbolj zaznamovali delo v rezidenci na Brdu pri Kranju, kjer sta skupaj z ženo Metko sedem let in pol skrbela za osebno in protokolarno strežbo za Josipa Broza Tita, njegovo soprogo Jovanko in njunih gostov. Kasneje je veliko potoval in sodeloval...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.