Objavili smo

Viva el mojito! Čas je za mojito!

06 / 2020

Ljubitelji koktajlov se boste zagotovo strinjali, da ga na vroč poletni dan ni čez mojito - z meto, limeto, rumom in kančkom sode prija kakor hladen vetrič ali skok v morje! Ste vedeli, da izvira iz Kube, ko ga je že konec 16. stoletja podjetnik sir Francis Drake ponujal svoji posadki na ladji kot zdravilni napitek. Takrat se je koktajl sicer imenoval Draque, Drake ali Drac, namesto ruma pa so uporabljali rumu podobno žgano pijačo iz sladkornega trsa, imenovano aguardiente de cana. Še dandanes je mojito obvezen v ponudbi vsakega pravega koktajl bara, pa naj si gre za njegovo klasično izvedbo ali pripravo z modernim pridihom, z dodatkom sadja, grenčic in sirupov.

V sodelovanju z Društvom barmanov Slovenije objavljamo recepte za:
- klasični mojito (barman Aleš Ogrin, predsednik Društva barmanov Slovenije)
- Mangov navdih (barmanka Draga Kepeš, Kavarna Mao - Kaval Group)
- Angostura mojito (barman Rok Dobrnikar, Gostilna Dobnikar)
- Lubi mojito (barman Slavko Ocepek, Restavracija Cubis)

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.