Objavili smo

Viva el mojito! Čas je za mojito!

06 / 2020

Ljubitelji koktajlov se boste zagotovo strinjali, da ga na vroč poletni dan ni čez mojito - z meto, limeto, rumom in kančkom sode prija kakor hladen vetrič ali skok v morje! Ste vedeli, da izvira iz Kube, ko ga je že konec 16. stoletja podjetnik sir Francis Drake ponujal svoji posadki na ladji kot zdravilni napitek. Takrat se je koktajl sicer imenoval Draque, Drake ali Drac, namesto ruma pa so uporabljali rumu podobno žgano pijačo iz sladkornega trsa, imenovano aguardiente de cana. Še dandanes je mojito obvezen v ponudbi vsakega pravega koktajl bara, pa naj si gre za njegovo klasično izvedbo ali pripravo z modernim pridihom, z dodatkom sadja, grenčic in sirupov.

V sodelovanju z Društvom barmanov Slovenije objavljamo recepte za:
- klasični mojito (barman Aleš Ogrin, predsednik Društva barmanov Slovenije)
- Mangov navdih (barmanka Draga Kepeš, Kavarna Mao - Kaval Group)
- Angostura mojito (barman Rok Dobrnikar, Gostilna Dobnikar)
- Lubi mojito (barman Slavko Ocepek, Restavracija Cubis)

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Deli na
10 / 2020
Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar
V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi...
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Buče, kraljice jeseni
Naj gre za pravljico o Pepelki in njeni polnočni kočiji ali za praznovanje noči čarovnic na zadnji oktobrski dan, v obeh primerih ima pomembno vlogo buča. Ta vrtnina je seveda zelo uporabna tudi za pripravo okusnih jesenskih in zimskih dobrot! Iz buče je mogoče hitro pripraviti okusne juhe,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.