Skuhaj sam

Jagnje z jajčevcem in jogurtom

13. 07. 2020

za 1 osebo

Sestavine

250 g jagnječje zarebrnice
100 g čvrstega jogurta
1 jajčevec
oljčno olje
kumina v prahu
mleta dimljena paprika
polovica limone
50 g peteršilja za cvrtje

Chimichurry omaka

50 g svežega peteršilja
50 g svežega origana
1 strok česna
1 šalotka
pol čilija
50 ml oljčnega olja
sok in lupina 1 bio limone
sol

Priprava:

Jogurt pustimo preko noči na cedilu, obloženem s papirnatimi brisačami, da odteče odvečna tekočina in se primerno zgosti. Zarebrnico narežemo na kose in popečemo na žar rešetki. Začinimo s soljo. Limono prerežemo na pol in popečemo na vroči rešetki. Jajčevec po dolgem narežemo na 2 cm debele rezine. Natremo jih z oljčnim oljem, kumino v prahu in dimljeno papriko. Zapečemo jih na žar rešetki in pred serviranjem prelijemo s chimichurry omako. Pripravimo jo tako, da drobno sesekljamo vse naštete sestavine in jih zmešamo z oljčnim oljem in limoninim sokom.
Liste peteršilja ocvremo v olju in položimo na papirnato brisačo, da vpije odvečno olje. Vse pripravljene elemente položimo na krožnik in ponudimo.

Jed so pripravili v gostilni Stari pisker iz Celja. Objavljen je v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

 Foto: Peter Irman

Deli na
13. 07. 2020
Polnjene bučke s proseno kašo
13. 07. 2020
Jogurtova juha z lubenico in čilijem
17. 06. 2020
Bruskete s paradižnikom in olivami
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.