Skuhaj sam

Polnjene bučke s proseno kašo

13. 07. 2020

Sestavine

4 mlade bučke (teža bučke okrog 200 g)
50 g prosene kaše 
100 g kuhanega mesa (piščančje, goveje, svinjsko meso ali 100 g gob šitake)
1 strok česna 
1 jajce
lovorjev list
malo soli in popra
malo oljčnega olja 
50 g sira (naribanega parmezana ali mocarele)
malo mletih lanenih semen

Priprava:

Proseno kašo operemo, kuhamo z lovorjevim listom v 150 ml vode 15 do 20 minut  in ohladimo. Bučke operemo, prerežemo po dolžini in izdolbemo sredino. Pazimo, da zunanjega dela ne poškodujemo. Izdolbene bučke položimo v pomaščen pekač, bučkino meso pa narežemo na male kocke, ki ga skuhamo v osoljeni vodi, odcedimo in pretlačimo. Pripravimo tudi meso, ki ga skuhamo, ali narežemo in popražimo gobe.
Odcejeni ohlajeni kaši dodamo na drobne kose narezano kuhano meso (ali gobe) in pretlačene bučke. Dodamo strt česen, poper in sol po potrebi. Jajce spenimo, mu primešamo sir in ga rahlo vmešamo v nadev. Z njim napolnimo bučke, ki jih posujemo s sirom in lanenimi semeni ter pečemo približno 30 minut na 190°C. 

Recept je iz knjige Brezglutenske dobrote, ki je izšla pri založbi Kmečki glas (2020). Objavljen je v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2020.  

Kupi izvod / Letna naročnina

Deli na
13. 07. 2020
Jagnje z jajčevcem in jogurtom
13. 07. 2020
Jogurtova juha z lubenico in čilijem
17. 06. 2020
Tatarski biftek z maslom in domačo omako
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.