Skuhaj sam

Smuč, mariniran v popru in ginu

10. 03. 2023

Sestavine za 10 oseb

Smuč

2 fileja smuča (vsak približno 400 g)
2 žlici Kotányi dolgega popra
4 žlice Kotańyi zdrobljenega kopra
60 g Kotányi morske soli
40 g sladkorja
100 ml gina
lupinica 2 bio pomaranč

Kumare

2 kumari
5 brinovih jagod
1 žlica sladkorja
1 žlička Kotányi morske soli
1 žlica Kotányi gorčičnih semen
30 g kisa

Ostalo

10 rezin kruha iz kislega testa
2 žlici masla
2 vejici svežega kopra
100 g majoneze

Priprava:

• V mešalniku zmiksajte dolgi poper, koper, sol, sladkor, gin in pomarančno lupinico. Na dno globokega pekača nanesite polovico marinade. Nanjo položite fileja smuča tako, da je stran s kožo spodaj, nato ju prekrijte s preostankom marinade. Pokrijte in postavite na hladno za 24 ur. Marinirana fileja smuča oplaknite pod tekočo vodo in osušite s papirnato kuhinjsko brisačko. Narežite ju na tanke rezine.
• Kumaro olupite, ji odstranite semena in jo narežite na zelo majhne koščke. Fino sesekljajte brinove jagode. V vrečke za vakuumsko zapiranje dajte kumare, brinove jagode, sladkor, sol, gorčična semena in kis, pretresite in pustite stati kratek čas. 
• Kruhove rezine namažite z maslom in jih na hitro popecite v pečici ali na žaru. 
• Na krožnik dekorativno zložite rezine smuča in jih dekorirajte s kumarami. Dodajte majonezo in jo okrasite s svežim koprom. Jed postrezite s popečenimi kruhovimi rezinami. 
Nasvet: Med mariniranjem bo dolgi poper svojo nežno ostrino prenesel na ribo, ki bo skupaj s kumarami in majonezo ustvarila izvrstno kombinacijo okusov.

DOLGI POPER: Dolgi poper za svojim nenavadnim izgledom skriva izvrstno aromo, ki se z nežno sladkobo in rahlo pikantnostjo zelo dobro poda tako glavnim jedem kot tudi sladicam. Odličen je za zelenjavne juhe, mesne in ribje jedi ter za sladke jedi s čokolado in vaniljo.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki V svetu začimb, št. 3/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst in foto: Kotanyi Slovenija

Deli na
12. 02. 2024
Domine - čokoladni rjavček
12. 02. 2024
Flancati z masleno lešnikovo kremo
12. 02. 2024
Pekoč piščanec z indijskimi oreščki in papriko
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.