Skuhaj sam

Špinačna juha s poširanim jajcem

28. 10. 2021

za: 4 osebe

Sestavine

oljčno olje
1 čebula
4 srednje veliki krompirji
1,5 l (6 skodelic) piščančje jušne osnove ali vode
300 g mlade špinače
sol, sveže mleti črni poper
pol skodelice naribanega parmezana + dodatno za postrežbo
sol, poper
4 jajca

Priprava:

V ponvi na oljčnem olju popražimo sesekljano čebulo, le toliko, da se zmehča. Dodamo olupljen in na kocke narezan krompir, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo toliko časa, da je krompir kuhan. Nato dodamo mlado špinačo in kuhamo še 5 minut.
Posipamo z naribanim parmezanom in zmiksamo, da dobimo gladko teksturo in lepo zeleno barvo juhe. Solimo in popramo.
Postrežemo s poširanim jajcem, malo oljčnega olja, naribanega parmezana in hrustljavimi kruhki ob strani.

Poširano jajce: Jajce ubijemo v plitko skodelico. Pri tem pazimo, da se rumenjak ne razlije. V kozici segrejemo vodo skoraj do vrelišča. Vanjo lahko dodamo žlico kisa (na 1 l vode), s pomočjo katerega bo jajce hitreje zakrknilo. V vodo počasi spustimo jajce in ga kuhamo 3 do 4 minute (rumenjak mora ostati tekoč). S penovko ga previdno vzamemo ven in vložimo v juho. 

Recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 10/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Ostali recepti, objavljeni v članku:
-Lečina juha s česnom in hrustljavo slanino
-Pikantna juha iz pečenega paradižnika in rdeče leče
-Cvetačna juha s staranim čedar sirom
-Tajska bučna juha s kozicami
-Juha s piščancem, sladko koruzo in rezanci
-Miso juha z gobami
-Čičerikina juha s pikantno salamo in avokadom
-Juha iz treh stročnic in paradižnika
-Kremna juha s porom, koromačem in dimljeno ribo

Deli na
28. 10. 2021
Na hitro pečena jabolka v mikrovalovni pečici
28. 10. 2021
Jabolčni zavitek za noč čarovnic
10. 09. 2021
Palačinke s hruškami, kuhanimi v čaju, karamelo in drobljencem makadamije
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.