Skuhaj sam

Tatarski biftek z maslom in domačo omako

17. 06. 2020

za 4 osebe

Tatarski biftek

30 dag uležanega govejega fileja

Dodatki

oljčno olje
solni cvet
nasekljana pekoča paprika
4 kumarice
50 g masla
popečen kruh

Omaka

2 rumenjaka
česen
čebula
peteršilj
kapre
limonin sok
sladka rdeča paprika
gorčična semena
sol, poper
file vloženih slanih ribic (inčuni)
brandy
oljčno olje

Priprava:

Za tatarski biftek surovo meso najprej narežemo oziroma nasekljamo z nožem na majhne koščke in oblikujemo v okroglem modelčku.
Omako pripravimo tako, da vse sestavine zmiksamo in damo posebej v skodelico.
Na deski postrežemo posebej meso, posebej ob njem pa sesekljano pekočo papriko, kislo kumaro in solni cvet, tako da si gost meso lahko sam poljubno začini. Dodamo še maslo, popečen kruh in omako ter postrežemo.

Jed so pripravili v Hiši Marica (Šmartno v Brdih) za revijo Pet zvezdic, št. 6/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Foto: Peter Irman

Deli na
14. 04. 2024
Čebulni obročki v pivskem testu in jogurtovo omako
14. 04. 2024
Ribana pašta s kremo iz divjih rastlin
11. 03. 2024
Prepleten čemažev venec s tremi siri
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.