Tiskani izvod

Številka 1 / letnik 2025 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Ošterija Žogica, Solkan
Dnevi najokusnejše zimske rože v hiši sukenskega reguta

Predstavitev gostilne + recepti:
-Regut ku če bet! Radič kot mora biti!
-Brancinova lun'ca s solkanskim radičem in pomarančnim »kaviarjem«
-Njoki z dimljeno postrvjo in solkanskim radičem z ocvirkovo zabelo
-Kraljeva svinjska rebra in polenta s solkanskim radičem
-Sukenski cmokč (Solkanski cmok)

Čas je za zimsko zelenjavo

Recepti:
-Solata iz sotiranega rdečega zelja, rdeče čebule in aromatične maslene polivke
-Polpeti iz klobasnega nadeva s suhimi marelicami in panceto
-Pečena pastinak in korenje z medom in žajbljem
-Pečen puran z žajbljem in klementinami
-Bogata piščančja omaka iz citrusov in šerija
-Pečen krompir s timijanom, origanom in lupinico bio klementin
-Pečen brstični ohrovt s sladko čebulo in balzamičnim kisom
-Zmrzlina s sadnim kruhom, slivami in porto omako
-Mini pite s crème brûlée in hrustljavo karamelo

Čas je za riževe jedi

Recepti:
-Ribja juha z rižem, krompirjem in žafranom (soupa de peixe)
-Juha s piščancem, rižem,kokosom in koriandrom
-Pečen riž s prekajenim piščancem in špinačo
-Riž z lečo in ocvrto čebulo
-Enolončnica z rižem, mlado špinačo in feto
-Paella s klobaso chorizo,piščancem in papriko
-Jagnječji pilav z basmatijem in jogurtovo omako
-Pita z rižem in lososom (Kulebjaka)
-Riž s prekajeno postrvjo, rozinami in jajcem (kedgeree)

Kaj na naše krožnike prinašajo živila z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«?
Ministrica Mateja Čalušić

Intervju

Rad dobro jem
Zakaj je smučanje z(a) okusom tako popularno že 15 let?

piše Uroš Mencinger

Palmanova z okolico
Poleg sveta mode tudi zgodovina, kulinarika in vino

Predstavitev

Odkrivanje Vipavske doline s kolesi in vinskim vlakom

Predstavitev

Slaščičarstvo / pekarstvo
Odlično kvašeno slano pecivo za doma ali na pot

Recepta:
-Bombice s hrenovko in slanino
-Bombice s feto in zelišči

Dogodki

-Kekčev kruh izpod peke

-Zlata kuhalnica 2024: Knapovske jedi izpod rok mladih kuharskih upov
-Velenjski dijaki zopet blesteli na Grand Gourmet Split
-Na Dnevih slovenskega turizma v Laškem podelili najvišja priznanja v turizmu
-Namigi za obisk: Chocolarium Ljubljana, Gostilna Lesnika, Mozirje, Kmetija Benedetič, Goriška brda, Žito trgovine

Novice in trendi iz tujine

-Top 5 receptov v letu 2024
-Najbolj nenavadne službe v hotelih
-Koktajli, ki so zaznamovali leto
-Novo na Unescovem seznamu
-V knjigo rekordov tudi najdaljša bageta

V svetu pijač

-V Portorožu okušali in nagradili peneča vina
-Na Madeiri najboljši barmani sveta
-Stow Coffee: zgodba, ki je spremenila kavni svet v Sloveniji

Ostalo

-Koledar dogodkov
-Abeceda okusov: tekila, vafelj, zelena, žajbelj
-Nagradni kviz: Gurman tudi poznanju »Darovi morja«

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2025 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna