Objavili smo

Juhe, ki pogrejejo dušo in telo

10 / 2021

Hladnejši dnevi kar kličejo po toplih juhah, ki jih lahko pripravimo kot samostojno jed ali uvod v obrok. Le nekaj sestavin je dovolj in že imamo na mizi hranljivo jed, ki so jo naši predniki uživali že 6000 let pred našim štetjem. V reviji Pet zvezdic, št. 10/2021 objavljamo nekaj hitrih in enostavnih receptov, tudi za tiste, ki imate radi eksotični pridih.
Juhe pripravljamo z vodo ali različnimi jušnimi osnovami, ki še bolj zaokrožijo in obogatijo njihov okus. Skuhamo jih lahko vnaprej in v hladilniku hranimo do 5 dni, v zamrzovalniku nekaj mesecev. Osnove niso uporabne le za pripravo juh, ampak tudi omak, zalivanje rižot...

Foto: Shutterstock

Recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 10/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Recepti:
-Lečina juha s česnom in hrustljavo slanino
-Pikantna juha iz pečenega paradižnika in rdeče leče
-Cvetačna juha s staranim čedar sirom
-Tajska bučna juha s kozicami
- Juha s piščancem, sladko koruzo in rezanci
-Miso juha z gobami
-Čičerikina juha s pikantno salamo in avokadom
-Juha iz treh stročnic in paradižnika
-Kremna juha s porom, koromačem in dimljeno ribo
-Špinačna juha s poširanim jajcem (klik za recept)

Deli na
03 / 2024
Gostilna in hotel Rakar, Gorenje Ponikve
GOSTINEC JE KOT DIRIGENT, KI VODI SVOJ ORKESTER! Družinska gostilna in hotel Rakar se nahajata le streljaj od Trebnjega in dolenjske avtoceste, v vasici Gorenje Ponikve. Vodita jo Boštjan Rakar z ženo Tatjano, v posel pa kot tretja generacija že vstopajo tudi njuni trije otroci – Janez, Martin...
03 / 2024
Sunrose 7 - Gourmet & SPA Hotel, Bohinjska Bistrica
130 LET HOTELSKE TRADICIJE V NOVI PODOBI IN TUDI ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE Sunrose 7 je butični hotel za odrasle (adults only) z 18 sobami in konceptom digitalnega detoksa. Namenjen je vsem, ki si želite umirjenega oddiha, tradicije v sodobni preobleki in bližine narave, ki vabi na izlete v hribe...
03 / 2024
Rasporella – novi rod kvasovk, poimenovan po slovenskem profesorju!
Živilsko panogo si je brez kvasovk kar težko predstavljati, pa naj gre za tiste pozitivne, ki skrbijo za fermentacijo in blagodejno vplivajo tudi na naše telo, ali tiste, zaradi katerih se jed pokvari. Delček svojega raziskovalnega sveta na tem področju nam je razkrila doc. dr. Neža Čadež, vodja...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.