Objavili smo
10 / 2021
Hladnejši dnevi kar kličejo po toplih juhah, ki jih lahko pripravimo kot samostojno jed ali uvod v obrok. Le nekaj sestavin je dovolj in že imamo na mizi hranljivo jed, ki so jo naši predniki uživali že 6000 let pred našim štetjem. V reviji Pet zvezdic, št. 10/2021 objavljamo nekaj hitrih in enostavnih receptov, tudi za tiste, ki imate radi eksotični pridih.
Juhe pripravljamo z vodo ali različnimi jušnimi osnovami, ki še bolj zaokrožijo in obogatijo njihov okus. Skuhamo jih lahko vnaprej in v hladilniku hranimo do 5 dni, v zamrzovalniku nekaj mesecev. Osnove niso uporabne le za pripravo juh, ampak tudi omak, zalivanje rižot...
Foto: Shutterstock
Recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 10/2021. Nakup izvoda / Letna naročnina
Recepti:
-Lečina juha s česnom in hrustljavo slanino
-Pikantna juha iz pečenega paradižnika in rdeče leče
-Cvetačna juha s staranim čedar sirom
-Tajska bučna juha s kozicami
- Juha s piščancem, sladko koruzo in rezanci
-Miso juha z gobami
-Čičerikina juha s pikantno salamo in avokadom
-Juha iz treh stročnic in paradižnika
-Kremna juha s porom, koromačem in dimljeno ribo
-Špinačna juha s poširanim jajcem (klik za recept)