Objavili smo

Zgodbe o slovenskih in tujih restavracijah ter chefih

12 / 2021
Hiša Ančka, Slovenj Gradec - chef Gašper Kačičnik
NA KOROŠKO PO KULINARIČNI UŽITEK IN POČITEK Prav v decembru mineva štiri leta, odkar je slovenjgraška gostilna Ančka pod novim imenom Hiša Ančka po desetletjih zaprtja zopet sprejela goste. Pod taktirko novih lastnikov je zasijala z novo podobo in ponudbo. Danes pod eno streho združuje kulinarično...
12 / 2021
Restavracija Pen klub, Ljubljana - chef Mojmir Šiftar
OŽIVLJEN LEGENDARNI PEN KLUB, OD SPOMINOV K NOVI, SVETLI SEDANJOSTI V začetku septembra je pod taktirko podjetja Kaval Group po treh letih in pol prenove zopet odprla vrata restavracija Pen klub. Novi najemniki so prisluhnili zanimivi preteklosti tega ikoničnega ljubljanskega lokala in ji pustili...
12 / 2021
Slaščičarka Alenka Kodele, BIC Ljubljana, Živilska šola
OKUS TORTE TE MORA POBOŽATI! Alenka Kodele, ki je posebej za našo revijo pripravila nekaj prazničnih sladic, je izkušena slaščičarska mojstrica. Dolgo časa je bila članica nacionalne kuharske reprezentance, zadnjih nekaj let pa svoje slaščičarsko znanje uspešno predaja dijakom in...
12 / 2021
Ostrige - celjskim dijakom v izziv!
Ostrige niso pogosto na naših krožnikih in marsikdo jih še nikoli ni poskusil. Zato je bilo za dijake Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje še toliko bolj zanimivo, ko jih je v okviru projekta mobilnosti Erasmus+ obiskal Johann Schlag, poznavalec ostrig in njihove priprave. Johann Schlag...
12 / 2021
Jeruzalem Slovenija - kolektivna blagovna znamka
PRLEŠKA ZGODBA SKOZI KOLEKTIVNO ZNAMKO JERUZALEM SLOVENIJA Kolektivna blagovna znamka Jeruzalem Slovenija pod sloganom »Destinacija Jeruzalem Slovenija - Pristna doživetja med goricami« ponuja lokalno kakovost z zgodbami, gostoljubnostjo in načinom življenja odprtih, srčnih ter tudi temperamentnih...
11 / 2021
Gostilna s prenočišči Vovko, Ratež
DRUŽINSKA TRADICIJA IN DOLENJSKA KULINARIKA Z ROKO V ROKI Gostilna Vovko na Dolenjskem bo prihodnje leto praznovala 45 let obstoja in v vsem tem času ji je kljub menjavi generacije uspelo obdržati vzdušje in ponudbo pristne družinske domače gostilne. V njej boste uživali vsi, ki ljubite prasketanje...
11 / 2021
Čas je za mandarine
DIŠEČE IN ZDRAVO ZIMSKO VESELJE Mandarine so sadež, ki ob koncu leta in prihajajočih praznikih ne smejo manjkati na mizi. Ne navdušujejo le s sočnostjo in edinstveno aromo, ampak so tudi prava zakladnica vitaminov. Večino mandarin se pri nas in v svetu poje svežih, mi pa vam tokrat ponujamo tudi...
11 / 2021
Ekološko vinogradništvo Rodica, Truške
ISTRA BI LAHKO BILA EKOLOŠKA VINSKA DESTINACIJA! Marinko Rodica je eden prvih istrskih vinarjev, ki je prešel na ekološko vinogradništvo in leta 2012, takoj, ko je zakonodaja to omogočila, certificiral tudi svoja ekološka vina. Po njegovem mnenju ima Istra vse pogoje, da bi lahko postala ekološka...
11 / 2021
EuroSkills 2021, strokovno znanje mladih na preizkušnji
OLIMPIJADA MLADIH V STROKOVNIH VEŠČINAH Med mladimi, ki so se v strokovnih znanjih preizkušali na tekmovanju Euroskills v Gradcu, je bil tudi Luka Strajn, zdaj že diplomant višje strokovne šole BIC Ljubljana. Nastopil je na področju restavracijske strežbe in se z mentorjem Boštjanom Humskih...
11 / 2021
Razvozlani stoletni kuharski zapiski
V Zgodovinskem arhivu Celje v zbirki rokopisov hranijo zvezek Kuhinjska knjiga za Hotel Triglav, ki je zdaj zaživela v sodobni preobleki in z naslovom #receptiizarhiva : stoletni kuharski zapiski za sodobno rabo. Zgodbo o obujenih zapiskih in receptih sevniške hotelske kuhinje v času med obema svetovnima...
10 / 2021
Gostilna Grič by Andrej Smogavc, Škalce
RAZKOŠJE OKUSOV MED ŠKALSKIMI VINOGRADI Nad Slovenskimi Konjicami se razprostirajo Škalce, mehko valoviti griči, na katerih se bohotijo urejeni vinogradi kleti Zlati grič. Na enem od prevalov stoji Gostilna Grič, ki jo od leta 2015 vodi 32-letni chef Andrej Smogavc. V zadnjih dveh letih je njena...
10 / 2021
Juhe, ki pogrejejo dušo in telo
Hladnejši dnevi kar kličejo po toplih juhah, ki jih lahko pripravimo kot samostojno jed ali uvod v obrok. Le nekaj sestavin je dovolj in že imamo na mizi hranljivo jed, ki so jo naši predniki uživali že 6000 let pred našim štetjem. V reviji Pet zvezdic, št. 10/2021 objavljamo nekaj hitrih in...
10 / 2021
Jabolka v sladkih in slanih jedeh
Ste vedeli, da skoraj polovico vseh jabolk na svetu pridela Kitajska in da jih največ uvozi Rusija? Tudi Slovenija je dežela jabolk, zato le posezimo po sočnih sadežih, s katerimi lahko pripravimo vse, od predjedi, do glavnega obroka in dišečih sladic. In ne samo to - njihovo redno uživanje blagodejno...
09 / 2021
Šunkarna in restavracija Kodila, Markišavci - chefa Boštjan Lačen in Daniel Sukič
V HIŠI PREKMURSKE ŠUNKE IN DRUGIH MESNIH DOBROT Družina Kodila je leta 2013 z novim kulinaričnim centrom, pod streho katerega so združene predelava in zorilnica mesa, trgovina in restavracija, še nadgradila svojo uspešno poslovno zgodbo. Šunkarna Kodila tako ni več le raj za ljubitelje mesnih...
09 / 2021
Norma 23, Ljubljana - chef Mickaël Alix
CRÊPES IN GALETTES Pod Plečnikovimi arkadami na glavni ljubljanski tržnici po novem pečejo palačinke s francoskim stilom! Zakonca Mateja Todić Curk in Predrag Todić sta se namreč odločila, da svojemu lokalu Norma 23 poleg imena (prej Grand Cafe Ljubljana) spremenita tudi vsebino in v glavno...
09 / 2021
Več kot le kulinarični pozdrav z Idrijskega
Ste vedeli, da se Idrija ponaša s kar nekaj presežki – drugim največjim rudnikom živega srebra na svetu, največjim lesenim pogonskim vodnim kolesom v Evropi (idrijski kamšt), najstarejšo neprekinjeno delujočo čipkarsko šolo na svetu, najstarejšim filmskim gledališčem v Evropi, v katerem...
07 / 2021
Gostilna Jež, Jagnjenica pri Radečah - chef Rok Martinčič
TAKO DOMAČE, A VENDAR ZAPELJIVO DRUGAČE!  V Posavju, le nekaj kilometrov pred Radečami, se razteza vas z nenavadnim imenom Jagnjenica. Stari zapisi ga omenjajo že leta 1351, od kod izvira, pa ni čisto jasno. In prav tukaj stoji domača Gostilna Jež, ki se ponaša z več kot 100-letno tradicijo....
07 / 2021
Hotel in restavracija Lipa, Kranjska Gora
ZA LJUBITELJE NARAVE IN MIRU, A TUDI KULINARIČNEGA RAZVAJANJA! Butični družinski hotel Lipa v Kranjski Gori, ki ga vodita dve generaciji družine Perkolič, je po prenovi leta 2015 zasijal v novi podobi. Od nekdaj je Lipa znana tudi kot restavracija, ki s kulinaričnim in vinskim izborom ter postrežbo...
07 / 2021
Čas je za kokos
KOKOS, TROPSKI RAJ V DOMAČI KUHINJI Ste se že kdaj ujeli, da sanjarite o počitnicah, nekje daleč v tropih, kjer se na plaži v vetrcu nežno zibajo kokosove palme? Na njih pa kokosovi orehi, ki se predvsem v tajski, vietnamski in indijski kuhinji uporabljajo že stoletja. Kokosovo mleko je v azijski...
07 / 2021
Restavracija Salon 1905, Beograd - chef David Šimunić
ODSEV TRADICIJE SKOZI NOVE OKUSE Salon 1905 se nahaja v srcu starega mestnega jedra Beograda, v ikončni zgradbi Geozavod. Tukaj glavni chef David Šimunić na moderen način predstavlja dediščino srbske kulinarike skozi vrhunske nove okuse in umetniško prezentacijo. Pravi užitek za oči in brbončice!  Slovenci...
07 / 2021
Osvežilni napitki za vroče poletje - barman Rok Dobnikar
KO KLASIKA ZAŽIVI V NOVIH OKUSIH Sangrija in bovla sta priljubljena poletna napitka, ki ju lahko pripravimo vnaprej in postrežemo tudi takrat, ko se zbere več gostov. »V sangrijo gre rdeče vino in jo pred postrežbo lahko zalijemo s poljubnimi mehurčki, medtem ko gre v bovlo belo vino in tik pred...
07 / 2021
Letos je sadje leta sočna lubenica
MEDNARODNO LETO SADJA IN ZELENJAVE Leta 2007 so se zbrali nekdanji študenti socialnega dela z Univerze za uporabne znanosti v Berlinu in se pogovarjali o svojih poklicnih področjih in področjih delovanja. Prišli so do zaključka, da ljudi in organizacije povežejo z osnovno družbeno temo: delitev...
06 / 2021
Hotel & bistro Linhart, Radovljica - chef Uroš Štefelin
TUDI V LINHARTU LOKALNE SESTAVINE IN GORENJSKA TRADICIJA  Uroš Štefelin je med kolegi znan kot prijazen in dobrovoljen, vedno pripravljen priskočiti na pomoč in deliti svoje kuharsko znanje, tudi otrokom. Je velik zagovornik povezovanja, lokalnih pridelovalcev in dobaviteljev ter slovenske kuhinje....
06 / 2021
Fink & Situla, Novo mesto - chef Damjan Fink
URBANO, BREZGLUTENSKO IN Z JAPONSKIM PRIDIHOM Ja, prav ste prebrali – natančno takšna je restavracija Fink & Situla, ki se je pred letom dni odprla v peš coni na Glavnem trgu v Novem mestu. Njeno srčno zgodbo pišeta zakonca in izkušena gostinca Damjan in Tanja Fink, on priznan chef in...
06 / 2021
Zeliščna kmetija Rogelja, Kras
ZELIŠČA GOVORIJO, ČE JIM ZNAŠ PRISLUHNITI Magda Rogelja ima posluh za naravo in njena velika ljubezen so zelišča. Na Zeliščni kmetiji Rogelja na Krasu jih goji blizu osemdeset, iz katerih skupaj z divje rastočimi pripravlja mešanice čajev in druge pripravke. Z njimi pomaga ljudem do boljšega...
06 / 2021
Čas je za rabarbaro
STEBLA PRESENEČENJA Trajnica z velikimi zelenimi listi na rdečkastih steblih deluje impresivno, zato jo je težko zgrešiti. A rabarbara ni zgolj čudovit okras v vrtovih, je tudi zelo okusna vrtnina. Medtem ko je vrhnji del lista strupen, se listna stebla s kuhanjem ali pečenjem spremenijo v pravo...
06 / 2021
Izvorno slovensko - znamka Naše najboljše
NAJBOLJŠE IZ MARIBORA Z OKOLICO! Zavod za turizem Maribor - Pohorje si od lanskega leta s kolektivno blagovno znamko Naše najboljše prizadeva v destinaciji Maribor – Pohorje oblikovati visoko in celovito usklajeno kakovost gastronomske in ostale, z njo povezane ponudbe. S certifikati in logotipom...
05 / 2021
Miza za štiri, Zgornja Polskava - Jure Brložnik in Maja Miška Brložnik
(P)OSEBNA KULINARIČNA IZKUŠNJA IN NAMESTO KNJIGE KAR STENA VTISOV Ste si že kdaj zaželeli, da bi kuhar in natakar prišla k vam in bi v kulinaričnih mojstrovinah lahko uživali v udobju in intimi svojega doma? No, mlada zakonca Maja Miška Brložnik in Jure Brložnik, sta ubrala ravno nasprotno...
05 / 2021
Gostilna in picerija Ponvica, Brezovica
OB PETNAJSTLETNICI ŠE STOPNIČKO VIŠJE, TAKO V AMBIENTU KOT PONUDBI! Ponvica na robu Ljubljane prisega na kakovostne sestavine in je gostilna za najrazličnejše okuse. Tako tiste, ki ljubijo dobre rižote in testenine, pico ali burger, kot tiste, ki prisegajo na jedi iz ponvice, steake z žara in...
05 / 2021
12 prigrizkov z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
NAJ BODO SLANI ALI SLADKI, TUDI HITRI PRIGRIZKI SO LAHKO ZDRAVI! Med glavnimi obroki velikokrat radi posežemo po nezdravih prigrizkih z visoko vsebnostjo enostavnih ogljikovih hidratov in sladkorja. Čeprav ti hitro umirijo hrepenenje po hrani, z njimi našemu zdravju ne delamo uslug. Telo nam bo hvaležnejše,...
05 / 2021
Slovenia green - znamka slovenskega turizma
ZNAMKA SLOVENSKEGA TURIZMA, KI K TRAJNOSTI VZPODBUJA TUDI GOSTINCE! Slovenija se je v zadnjih letih jasno zavezala k trajnostnemu razvoju turizma. Tako je bila leta 2014 vzpostavljena Zelena shema slovenskega turizma, nacionalno orodje za uvajanje trajnostnih poslovnih modelov v turizem in obenem tudi...
05 / 2021
Velik dan za Slovensko potico
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je Slovensko potico na nacionalni ravni zaščitilo že decembra 2017, v začetku leta 2018 pa vlogo za njeno zaščito na evropski ravni poslalo še Evropski komisiji. Vse do letošnjega 21. aprila je nato trajal postopek, ko je v komisija v Uradnem...
05 / 2021
Izvorno slovensko - znamka Okusiti Laško
MOČ TERMALNE VODE, MEDENI OKUSI IN PIVOVARSKA TRADICIJA  Kolektivna blagovna znamka Okusiti Laško je nastala leta 2018. Prepoznavnost destinacije, znane po termalni vodi in ponudbi za dobro počutje, gradi na pivovarski, čebelarski in zeliščarski dediščini, ki jo uspešno vključuje v jedi in...
05 / 2021
Soulflé - čokoladna in puhasta sladica s tekočo sredico
Zagotovo sta Špela in Andrej Mis marsikomu ostala v spominu kot simpatična udeleženca četrte sezone projekta Štartaj, Slovenija!. Ta jima je dal priložnost, da s svojim čokoladnim narastkom Moj sufle začneta pisati uspešno podjetniško pot. Od takrat sta sladico v treh letih še nadgradila...
04 / 2021
Gastrofuzija, Ljubljana - chef Boštjan Palčič
ŠAMPINJONI LJUBIJO ŠETRAJ, MAJARON IN TIMIJAN Nekateri ga boste prepoznali kot kuharja iz tv oddaje Dobro jutro, drugi kot idejnega vodjo in promotorja kulinaričnega festivala Zagorje ob žlici, morda pa ste se kdaj okrepčali na njegovi stojnici na pohodu od Litije do Čateža… Eno je zagotovo...
04 / 2021
Slovenski šampinjoni Smuk
KAKOVOST, SVEŽINA IN DOBER OKUS Slovenci smo strastni nabiralci divjih gob in morda se prav zato do gojenih včasih obnašamo nekoliko vzvišeno. Zato smo se odločili, da si pridelavo slovenskih šampinjonov ogledamo pobliže in obiščemo družino Smuk, ki je pri nas največji pridelovalec te,...
04 / 2021
Bužinel - restavracija, vina & sobe, Plešivo
NA KROŽNIKU NAJBOLJŠE IZ MORJA, V KOZARCU BRIŠKA SAPCA! Ste za surove ostrige, škampov karpačo, pečeno morsko ribo, vse skupaj začinjeno s prijaznostjo gostiteljev, čudovitim razgledom in odličnimi briškimi vini? Morska ponudba v Goriških Brdih je pred desetletji sprva naletela na začudenje,...
04 / 2021
Potep po Franciji
FRANCOSKA KLASIKA ZA VSAK DAN Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco) je leta 2010 tradicionalni večhodni francoski obrok in njegovo postrežbo uvrstila na seznam svetovne kulturne dediščine. To je bil prvi primer, da je bila na seznam uvrščena gastronomija,...
04 / 2021
Sommelierska selekcija 2021
V ISKANJU HARMONIJE MED VINOM IN JEDMI Ocenjevanje Sommelierska selekcija, znano tudi kot Sommelier Selection, se je leta 2004 začela z izborom Špargelj - vina, ki se podajo k jedem s šparglji. Od takrat se je razširilo še na druge kategorije in kupcem ter vinoljubom postalo vsakoletni smerokaz...
04 / 2021
Izvorno slovensko - Sevnica Premium
NAJPREJ DOLOČILI STRATEGIJO RAZVOJA TURIZMA Skrbno in strogo izbrana ponudba znamke Sevnica Premium je osredotočena na lokalni izvor in zgodbe, dediščino in novodobne pristope v prehrani, gostinski ponudbi, rokodelski ustvarjalnosti, turizmu… Vse to zagotavlja in potrjuje odličnost izdelkov...
03 / 2021
Koča na Kokoši - chef Matjaž Cotič
NA KOKOŠ PO RAZGLED IN VELIKONOČNE JEDI Družina Cotič - oče Matjaž je znan vrhunski chef, sin Matija pa gre po njegovih stopinjah - ima od lanskega oktobra svoj delovni pristan na Kokoši na Krasu, v bližini Lipice in tik ob slovensko-italijanski meji. Razveseljiva novica za vse, ki si tudi...
03 / 2021
Nonbiri, japonska kulinarika - chef Ernest Barać
UMETNOST PRIPRAVE SUŠIJA SE ZAČNE PRI RIŽU! Trinajst let je od tega, ko se je Ernest Barać kot kuhar prvič srečal z japonsko kulinariko in se zaljubil v posebnost njene hladne kuhinje – sushi. Ob boku suši mojstra se je nato več let kalil v dveh priznanih ljubljanskih japonskih restavracijah....
03 / 2021
Zdrave korenčkove jedi s pridihom eksotike
Pregovor »korenje za dolgo življenje« še kako drži. Ta, sicer skromna in skozi celo leto dosegljiva vrtnina, je prava zakladnica hranilnih snovi. Izmed vseh vrst zelenjave vsebuje največ betakarotena (ki se v telesu pretvori v vitamin A) in veliko vitamina C, pa tudi vitamine skupine B, D,...
03 / 2021
Grega Repovž, Najboljši sommelier 2021
O PRIZNANJU, POTENCIALU MODRE FRANKINJE IN CVIČKU PRIHODNOSTI Svet vina ga obdaja odkar pomni. Nenazadnje je odraščal v družinski Gostilni Repovž v Šentjanžu na Dolenjskem, katere tradicijo zdaj nadaljujeta z ženo Sabino. Poleg tega je študiral agronomijo in delal diplomo iz enologije, že...
03 / 2021
Gault&Millau Ljubljana, izbor za leto 2021
NAJBOLJŠE LJUBLJANSKE RESTAVRACIJE IN TRGOVINE Februarja je izšla druga izdaja vodnika Gault&Millau Ljubljana, združenega z Znakom ljubljanske kakovosti (LQ). Vanj so se poleg vrhunskih restavracij uvrstile tudi specializirane trgovine, izbrani hoteli, turistična kmetija, najboljši lokalni ponudniki...
03 / 2021
Izvorno slovensko - Idrija Izbrano
DOŽIVITE IDRIJSKO SKOZI ZNAMKO »IDRIJA IZBRANO« Na Idrijskem, kjer se je petstoletno rudarjenje zaključilo leta 1995, se lahko pohvalijo z izjemno bogato in dobro ohranjeno kulturno in naravno dediščino. Primerna skrb za ohranjanje dediščine ter njen razvoj je bila potrjena tudi z uglednimi...
02 / 2021
Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče - chefinja Mojca Trnovec
PUSTNE JEDI S CHEFINJO TRADICIJE Znana je kot prijazna kuharska sodnica iz tv oddaje Mali šef Slovenije. Pa tudi kot tista, ki na Odprti kuhni v Ljubljani vedno nasmejana v veliki ponvi praži jetrca in razvaja s hrustljavimi flancati. Drugače pa je 48-letna Mojca Trnovec prava gostinka in glavna v...
02 / 2021
Vodnik Gault&Millau Slovenija za leto 2021
NAJBOLJŠIH RESTAVRACIJ ŠEST, NAZIV CHEF LETA V ROKE GREGORJU VRAČKU! Čeprav malce drugačna, a prav nič manj pomembna – takšna je bila letošnja, že tretja razglasitev najboljših po izboru gastronomskega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2021.  Zaradi epidemioloških razmer je razkritje...
02 / 2021
Riso Gallo, ikona italijanskega riža in rižote
Poslanstvo italijanskega podjetja in znamke Riso Gallo je širiti kulturo riža in rižote po vsem svetu, pri čemer sodeluje s številnimi chefi v Italiji in po vsem svetu. Njegovi izkušeni strokovnjaki pa veliko pozornosti namenjajo tudi raziskavam sort riža, trajnostni pridelavi in posebnostim,...
02 / 2021
Ehrana in Wolt - spletni nakup in dostava hrane
S pandemijo so aplikacije za naročila, nakup in dostavo hrane preko spleta ali telefona, ki na enem mestu predstavljajo ponudbo različnih gostinskih lokalov in kuhinj, dobile nov zagon. Po vsem svetu, in tudi pri nas, so tovrstni prodajni kanali v tem obdobju pridobili številne nove ponudnike in uporabnike....
02 / 2021
7 slastnih valentinovih kolačkov
Morda je prav letos pravi čas, da na valentinovo razveselite svojo ljubezen, družino ali vam najdražje prijatelje z zapeljivimi kolački (cupcakes). Med sedmimi recepti boste našli za vsak okus nekaj  – od takšnih za jutranja razvajanja z vonjem po kavi do čokoladnih in tistih, ki prikličejo...
02 / 2021
Izvorno slovensko - znamka Srce Slovenije
Bogastvo zaledja glavnega mesta Blagovna znamka Srce Slovenije je prepoznavna po simpatičnem logotipu s srcem in sloganu »Za ljudi, ki znajo in hočejo živeti bolje«. Nastala je leta 2008 na pobudo Razvojnega centra Srca Slovenije in iz potrebe po povezovanju 16 občin na območju osrednje Slovenije...
02 / 2021
Ledene trgatve 2021
Zmrznjeno grozdje za žlahtno ledeno vino Januarja se je na štajerskem koncu odvilo kar nekaj ledenih trgatev, ki so zaradi podnebnih sprememb in vedno bolj milih zim postale prava redkost. A narava je letos končno ponovno poskrbela za veselje vinogradnikov in vinarjev, ki so v upanju na mraz na trtah...
02 / 2021
Mladi vinar Slovenije 2021 je Andrej Erzetič
Konec januarja se je odvila težko pričakovana spletna razglasitev zmagovalca natečaja Mladi vinar Slovenije 2020, ki sta ga v partnerstvu že osmič zapovrstjo organizirala Vinski univerzum in Lidl Slovenija. Nanj se je prijavilo kar 36 vinarjev s 54 vzorci vina. Natečaj je potekal v nekoliko prenovljeni...
01 / 2021
Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016 – gostilna Mama Marička
ZMAGOVALEC DRUGEGA MASTERCHEFA ODPIRA SVOJO GOSTILNO!Darko Klemen, ki je leta 2016 na tv kuharskem tekmovanju osvojil naziv MasterChef Slovenije, je zgovoren, zabaven, tudi trmast, poln idej in predan kuhanju. Sicer pa pristen Štajerc in družinski človek, ki že petnajst let živi in dela na obali....
01 / 2021
Chef Marko Brinar - kuhamo vegansko
VEGANSKA KUHINJA V NAVDIH IN IZZIVPopraznični čas je kot nalašč za različne očiščevalne diete in pripravo lažjih, tudi veganskih jedi. Da so te lahko zelo okusne in na oko privlačne, nas je prepričal chef Marko Brinar. Ob tem nam je veliko zanimivega povedal o svoji poklicni poti. In odkrito...
01 / 2021
Čas je za so(n)čne limone
Redki sadeži so tako vsestranski, kot so to limone. Kisle, sočne, dišeče, bogate z vitamini in minerali se odlično podajo tako slanim in sladkim jedem kot pijačam. Tokrat ste vabljeni na potovanje v svet okusnih sladic iz limon! LIMONA vs. LIMETA Razen tega, da je prva rumena in druga zelena,...
01 / 2021
Nove kulinarične ideje slovenskih chefov
Edinstven panettone in platforma za mlade Z Michelinovo zvezdico nagrajeni chef Tomaž Kavčič, ki že 23 let snuje vrhunske jedi v Gostilni pri Lojzetu na Dvorcu Zemono, je tik pred decembrskimi prazniki na trg prišel z lastno blagovno znamko »ZEMONO + selekcija Tomaž Kavčič«. Začel je s tradicionalnim...
01 / 2021
Izvorno slovensko - Blejski lokalni izbor, Bled Local Selection
DEDIŠČINA NAVDIH ZA NOVE »STARE« ZGODBE Bled, njegovi prebivalci in dediščina, ki jo nosijo s seboj, je precej več kot le navdušujoča podoba jezera z otokom. So zgodbe, starejše od tisočletnega gradu, so znanja, ki se prenašajo iz roda v rod, so stari sadovnjaki, je rajska ptica, ki skoraj...
01 / 2021
Staranje koktajla v sodu
Luka Strajn, zdaj že diplomant Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC Ljubljana), je kot velik ljubitelj mešanja pijač tudi svoje diplomsko delo povezal s koktajli. Preučeval je, kako staranje ali zorenje točno določenega koktajla...
Arhiv objav
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.